Animale de companie

#boxer #bull terrier #rase de caini #dresaj caini

6 rase de caini usor de dresat

Boxerul, Bullmastifful sau Bull Terrierul sunt doar ceva dintre rasele de caini care pot fi dresate cu usurinta, chiar si de catre stapanii lipsiti de experienta in acest sens.


Boxer

Boxer-ul este un caine prietenos, inteligent si destul de supus in fata stapanului sau. Patrupedul asculta comenzile si, in ciuda faptului ca este recomandat ca antrenamentul sa fie inceput inca din primele 6 saptamani de viata, comportamentul Boxerului poate fi modelat chiar si dupa 6 - 8 luni. Este adevarat ca munca stapanului va fi mai grea, insa rezultatele vor fi spectaculoase.


Bullmastiff

Neinfricat si loial, Bullmastiff-ul a fost utilizat in trecut pentru prinderea si imobilizarea braconierilor, in Anglia. Cainii din aceasta rasa erau folositi in acest sens tocmai pentru ca erau foarte usor de dresat, inteligenti si intuitivi.


Bull Terrier

In ciuda reputatiei de caine agresiv si dominant, Bull Terrier-ul este un caine supus si ascultator atunci cand este dresat la o varsta cat mai frageda. Iar partea buna este ca patrupezii din aceasta rasa sunt intuitivi si pot fi dresati cu usurinta, mai ales daca primesc recompensele in mod corect.

Dresajul trebuie realizat intr-o maniera cat mai prietenoasa si iubitoare. Cainele nu reactioneaza bine la agresivitate si nu va tolera nici macar stapanului sau sa il loveasca.


Cocker Spaniol

Cocker-ul Spaniol este un caine jucaus, cu foarte multa energie, asa ca in prima faza pot fi dificil de dresat. Cu recompensa potrivita si in momentul ideal, Cocker-ul Spaniol va intelege tot ce ii cere stapanul si va reactiona foarte bine la comenzile acestuia.


Doberman

Desi are un aspect impunator, dominant, Doberman-ul este un caine atent, inteligent si foarte usor de dresat. Cainii din aceasta rasa incearca sa isi multumeasca stapanii, dar numai daca acestia au un comportament ferm si increzator in fata lor.


Ciobanesc german

Ciobanescul german este utilizat de catre politie si cadrele militare tocmai este ca este un caine inteligent, intuitiv si foarte usor de dresat. In ciuda faptului ca este foarte iubitor si protector cu toti membrii familiei din care face parte, Ciobanescul german are tendinta sa fie agresiv cu oamenii care pot reprezenta un pericol pentru stapanii sai. Acest comportament poate fi indreptat cu ajutorul unui dresaj timpuriu, realizat corect si ferm.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare