Animale de companie

#sfaturi ingrijire caini #caini #catei #ingrijire caini

6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre cainii nou-nascuti

Un catel nou-nascut este o bucurie pentru oricine. Daca familia ta are acum unul sau mai multi membri noi, ar trebui sa stii cateva lucruri esentiale despre ingrijirea si nevoile acestora.


Are nevoie de caldura


Indiferent de perioada in care este nascut, catelul are nevoie de multa caldura. In mod evident, aceasta este oferita de mama lui, insa este de datoria ta sa te asiguri ca in incaperea in care se afla animalele nu este pornit aerul conditionat si nu este curent.


Are nevoie de mult somn


Poate ti se va parea ciudat ca animalul doarme foarte mult, insa acest lucru este absolut normal. Evita sa il deranjezi, chiar daca iti doresti sa te joci cu el. Cel mai bine este ca in primele zile de la nastere sa ii lasi spatiul necear pentru a avea putere si pentru a fi complet sanatos.


Se nasc orbi


Cei mai multi catei se nasc cu ochii inchisi, iar acestia incep sa se dechida dupa cateva zile. De obicei, doua zile sunt suficiente pentru ca micutul catelus sa inceapa sa vada. Pana atunci, nu trebuie sa iti faci griji din cauza faptului ca acesta nu deschide ochii sau ca are o pelicula transparenta la nivelul ochilor.


Incep sa mearga repede


Desi se nasc orbi si sunt foarte mici, cateii au abilitatea de a merge inca din primele zile de la nastere. Multi stapani se mira de acest lucru, care este absolut normal. Nu incerca sa il impiedici pe patruped sa mearga, insa supravegheaza-l in permanenta si asigura-te ca zona in care acesta se va deplasa este sigura.


Nu au dinti


Cateii nu se nasc cu dinti. Acestia incep sa apara abia dupa prima luna de viata. Pana atunci insa, ei se vor hrani cu lapte matern si eventual cu hrana moale, speciala pentru puii de catel.


Pot fi dresati din primele saptamani de viata


Din momentul in care cainele incepe sa auda si vine la tine atunci cand il chemi, poti incepe sa il dresezi. Desigur, acest lucru nu se poate intampla mai devreme de 6 - 8 saptamani, iar atunci trebuie sa incepi cu reguli de baza. Cel mai simplu este sa incepi cu comenzi simple si cu regula de baza: pentru nevoile fiziologice trebuie sa mearga intr-un loc amenajat de tine.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea