Animale de companie

#amstaff #curiozitati #caini #American Staffordshire Terrier #alimale

6 lucruri interesante depre Amstaff

Cainii din rasa Amstaff, cunoscuti si sub numele de American Staffordshire Terrier, sunt perceputi ca fiind agresivi, caini de lupta. In realitate, acestia sunt foarte iubitori, loiali si protectori cu membrii familiei din care fac parte.

Cu toate ca initial rasa a fost creata pentru a participa la lupte cu alti caini, de-a lungul timpului, crescatorii au incercat sa reduca din comportamentul agresiv al cainilor, pastrand insa curajul si rezistenta fizica a acestora.


1. Amstafful este un caine puternic, cu o masa musculara foarte bine dezvoltata, care poate ajunge insa la capacitate maxima doar daca are parte de o dieta alimentara echilibrata, bazata pe alimente bogate in proteine.


2. Cainii din rasa Amstaff sunt ideali pentru familiile cu copii. Rezistenta acestora la durere ii ajuta sa faca fata micilor lovituri sau ciupituri pe care i le poate aplica un copil.


3. Amstafful va incerca sa isi domine stapanul, motiv pentru care acest caine nu ti se potriveste daca esti o persoana pasiva, foarte blanda, molcoma. Amstafful are nevoie de un stapan ferm, cu o personalitate puternica, pe care sa il perceapa ca fiind seful haitei.

In momentul in care simti ca patrupedul incearca sa te domine, ridica tonul vocii si arata-i ca nu are voie sa faca acest lucru.


4. Amstafful este un caine prietenos cu strainii, insa este foarte important ca acesta sa aiba parte de suficienta socializare inca din primele saptamani de viata. Obisnuieste-l cu oamenii, dar si cu prezenta altor animale.


5. Amstafful nu obisnuieste sa atace alti caini, decat daca acestia ii dau semne clare ca vor sa se lupte cu el. De regula, cainii din aceasta rasa sunt mai agresivi doar cu masculii. In prezenta femelelor, cainele este deosebit de docil si bland.


6. Amstafful este un caine la care apare adesea carenta de calciu, care se manifesta prin distantarea degetelor. Pentru a preveni aceasta situatie este indicat sa ii aplici un tratament cu calciu si vitamine. Medicul veterinar iti poate recomanda medicamentele potrivite in functie de varsta si alte probleme de sanatate ale cainelui.

Sursa foto: blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului