Animale de companie

#pisici #agresivitate #boli pisici #Hipertiroidism

6 cauze ale agresivitatii la pisici

Pisicile agresive, care musca , zgarie si se impotrivesc oricarei incercari de apropiere din partea stapanului, nu reprezinta deloc o placere. In loc sa te superi si sa le pedepsesti, intereseaza-te sa vezi care sunt cauzele agresivitatii lor si incearca sa rezolvi respectivele probleme.



1. O rana greu vizibila

Oricand pisica ta devinde agresiva fara motiv, vizita la medicul veterinar devine o urgenta. S-ar putea ca ea sa sufere in tacere si sa incerce sa-si exteriorizeze astfel durerea. O rana recenta sau infectata poate fi ascunsa de blana.


2. O boala cronica

Bolile cronice ale pisicilor cum este artita, afectiunile dentare sau vedere slaba , pot determina pisicile sa devina ursuze si sa se impotriveasca incercarilor tale de a le mangaia. Un veterinar ar trebuis a descopere o eventuala problema.


3. Hipertiroidismul

Pisicle afectate de aceasta disfunctie pot prezenta schimbari de comportament, dar si simptome cum sunt setea excesiva, pierderea in greutate, starile de voma si diareea.


4. Rabia

Daca tocmai ai adoptat o pisica de pe strada care este agresiva, stai departe de ea pana afli daca are rabie sau nu. Rabia poate fi motivul si pentru agresiunea pisicilor nevaccinate, care sunt tinute afara si intra in contact cu alte animale de casa .


5. Miros strain

Se intampla mai ales la pisicle care traiesc impreuna si una dintre ele calatoreste, schimba temporar domiciliul sau merge la veterinar. Cealalta poate avea tendinta de a o ataca pe cea care a fost plecata, motivul fiind ca aceasta isi schimba mirosul propriu si nu mai este recunoscuta. Se intampla rar, iar singura solutie este sa le transporti pe amandoua deodata in alt loc.


6. Joaca agresiva

Puii de pisica se joaca cu alti pui intr-un mod agresiv, jucand pe rand rolul pradei si al pradatorului, dar care lor le face placere. Lucrurile se schimba in momentul in care puiul de pisica ataca din senin piciorul sau mana stapanului considerandu-l un fel de prada. Ofera-i jucarii catre care sa-si redirectioneze atentia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea