Animale de companie

# alimente nocive pisici #ingrijire pisici #alimente #pisici #animale #animale de companie

6 alimente pe care sa nu i le dai pisicii oricat ar cersi!

De cate ori nu ai cedat insistentelor pisicii de a-i da alimente pe care le consumi si tu? Si cum sa rezisti acelor ochi mici, rotunzi si plini de rugaminti, care te privesc necontenit in timp ce tu consumi alimente apetisante? Stim! Este foarte greu, insa nu imposibil! Cel mai bun mod in care poti renunta sa-i dai pisicii anumite alimente, este sa constientizezi cat rau ii pot face. Cu siguranta nu iti vei dori sa vezi pisica suferind. 

 

1. Lapte si produse lactate

Pisicile adora laptele si produsele lactate, insa chiar daca gustul si mirosul acestora le place, cele mai multe au intoleranta la lactoza, iar dupa consumarea acestora experimenteaza episoade de greata, voma si diaree.

2. Ciocolata, bomboane si alte dulciuri

Ciocolata, anumite bomboane si prajituri pot fi apetisante pentru pisica. Contin grasimi care le atrag, insa zaharul, cafeina si theobromina  continute de acestea, sunt periculoase pentru pisici. Pisicile care consuma ciocolata si alte dulciuri se confrunta adesea cu probleme hepatice si diabet. 

3. Carne cruda

Indiferent ca este vorba despre carne de peste, pui sau orice alt tip de carne, pisica ta nu trebuie sa o consume cruda. Carnurile contin bacterii si paraziti rezistente la antibiotice, care le pot face mult rau animalelor, chiar daca pe oameni, unele dintre acestea, nu iii afecteaza. Asadar, ii poti oferi pisicii doar carne slaba, fiarta sau fripta, foarte bine. 

4. Oua crude

Ouala crude pot contine bacterii care le ingreuneaza digestia si duc la provocarea avitaminozei. In plus, acestea pot contine Salmonella, o bacterie extrem de greu de combatut. Prin urmare, daca vrei sa-i oferi pisicii oua, fierbe-le foarte bine inainte.  

5. Ceapa si usturoi

Desi pentru om au multiple beneficii, pentru pisici aceste alimente sunt extrem de nocive. Chiar si cea mai mica cantitate din aceste alimente le poate provoaca anemie hemolitica.

6. Struguri si stafide

Strugurii si stafidele, desi sunt pline de vitamine, sunt nocive pentru pisici, deoarece contin substante care le afecteaza rinichii.  

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului