Animale de companie

#animale de companie #pisici #ingrijire pisica #pisica bengaleza #ingrijire bengaleza

5 trucuri pentru ingrijirea pisicii bengaleze

Desi are un aspect de felina salbatica, superba pisica bengaleza are un temperament mai mult decat domestic si prietenos, fiind un tovaras de companie extraordinar. Cu o ingrijire corespunzatoare si o atentie deosebita, pisica bengaleza va fi mai mult decat fericita in sanul familiei tale. Iata cateva trucuri si caracteristicii de ingrijire a acestei rase de pisici!


1. Ofera-i cat mai multa atentie!

Pisica bengaleza este o rasa care se afla mereu in cautarea atentiei si afectiunii. Daca stii ca esti o persoana ocupata, care lipseste foarte mult de acasa, evita sa adopti o astfel de pisica, intrucat va fi mereu trista, deprimata si se va dezvolta necorespunzator. Este important sa fii dispus sa investesti foarte multa atentie in ingrijirea si confortul ei.


2. Joaca-te si vorbeste des cu ea!

Pisica bengaleza adora conversatiile si rasfatul, dar si joaca cu stapanii. Asadar, ori de cate ori prinzi cate un moment liber, joaca-te cu pisica ta, mangaie-o si vorbeste-i ca si cand ai face-o cu o alta persoana. Drept raspuns, vei primi cateva doze dragalase de mieunat sau un tors indelung.


3. Hraneste-o exclusiv cu mancare de pisici!

Pisica bengaleza nu este pretentioasa la mancare. Poate consuma toate tipurile de hrana pentru pisici, insa nu si alimente pe care le consuma oamenii. Chiar daca exista mai multe alimente consumate de oameni pe care le pot manca pisicile, rasa bengaleza nu face parte din acestea. Este foarte sensibila la hrana umana, de aceea, trebuie evitata in dieta ei.


4. Da-i sa bea cantitati mai mari de apa!

Avand origini salbatice, pisica de rasa bengaleza necesita un consum mai crescut de apa. Pisicile salbatice sunt obisnuite sa bea apa direct din rauri sau dinape curgatoare si sa aiba cantitati la discretie, de aceea, este important sa te asiguri ca bolul de apa al pisicii tale este mereu plin. Daca ai posibilitata de a-i oferi apa de izor, felina ta va fi cu adevarat fericita.


5. Periaza pisica mai des!

Desi are o blana superb colorata si imprimata in degradeuri, aceasta este mai sensibila si predispusa caderii decat la alte pisici. De aceea, specialistii te sfatuiesc sa o periezi mai des decat ai face-o cu o felina de alta rasa si sa te asiguri ca este intotdeauna curata.

Sursa foto: funnycatwallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea