Animale de companie

#animale #caini #dresare caine #dresare caini #desaj caine

5 trucuri pentru a-ti dresa eficient cainele

Incepand cu varsta de 3 luni cainele tau trebuie sa aiba parte de primele lectii de dresaj. Se va incepe cu notiuni de baza, precum "sezi", "vino" sau "asteapta", iar apoi se va trece la exercitii mai complexe cum ar fi mersul la pas, care este deosebit de important pentru a avea un caine disciplinat.

Probabil te gandesti ca nu ai mai avut nicio experienta cu animalele si ca iti va fi destul de greu sa dresezi patrupedul, insa daca te ajuti si de cateva tutoriale video, iti va fi foarte simplu sa il inveti pe caine comenzile de baza.

Incearca si sa faci aceste antrenamente sa fie cat mai distractive, astfel incat rezultatele sa fie pe masura asteptarilor tale.


Ofera-i recompense

Atunci cand vrei sa iti dresezi cainele, asigura-te ca ai la indemana 10 - 15 bobite de mancare si ca i le dai ori de cate ori face un progres. Atunci cand invata o comanda, ofera-i o recompensa speciala pentru catei, pe care o gasesti la pet-shop.


Bucura-te alaturi de caine

De fiecare data cand cainele face ceva bine, repeta cuvantul "bravo", mangaie-l energic si arata-i ca te bucuri de rezultate. Cainii percep cu usurinta starile oamenilor, iar daca patrupedul te iubeste si vrea sa te vada multumit, cu siguranta va incerca sa se descurce la fel de bine si data viitoare.


Scoate-l la plimbare

Cei mai multi stapani fac dresajul in casa, insa o varianta foarte buna este sa il dresezi si in parc, in aer liber. Lasa-l sa se joace si sa alerge timp de 15 minute, iar cand vezi ca a obosit, umple-i bolul cu apa si arata-i bobitele cu mancare.

Acesta este un moment optim pentru a mai repeta cateva trucuri de dresaj. Pofta de mancare il va determina sa te asculte.


Dreseaza-l cand este infometat

Dreseaza cainele cu 10 minute inainte de ora mesei. In acele momente cainele este dispus sa faca orice pentru mancare, chiar daca asta inseamna sa fie atent, sa dea labuta, sa astepte si sa stea in pozitia "culcat".


Repeta, repeta, repeta

Daca vei obtine rezultate bune din prima zi, insa ii vei da aceleasi comenzi abia dupa o saptamana, este foarte posibil ca patrupedul sa nu mai stie exact ce anume ii ceri. Pana in momentul in care cainele invata foarte bine comenzile, este indicat sa repeti zilnic, in cate 3 - 4 reprize, timp de 10 minute, aceleasi exercitii.

Sursa foto: blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului