Animale de companie

#animale de companie #broaste testoase #broaste testoase apartament

5 specii de testoase potrivite pentru cresterea in casa

Planuiesti sa-ti iei un animal exotic pe post de animal de casa? Atunci broasca testoasa este o optiune interesanta, avand o medie de viata lunga si fiind usor de intretinut. Iata 5 specii care se descurca perfect daca le iei acasa si le oferi toate conditiile necesare.


Testoasa ruseasca


Motivele principale pentru care aceasta specie de broasca testoasa este preferata ca animal de companie sunt ca este de mici dimensiuni si se numara printre rasele legale. In captivitate, aceasta broasca testoasa poate trai pana la 50 de ani si greutatea ei poate ajunge pana la 10 kg. Spatiul pe care il ocupa si cerintele simple de dieta fac din aceasta testoasa una dintre cele mai populare animale de casa .


Testoasa leopard


Este una dintre cele mai mari broaste testoase si se remarca prin dungile de pe carapace asemanatoare cu cele ale leopardului. Desi sunt mici cand se nasc, pot creste pana la 60 cm in lungime si pot cantari si 50 kg. Din cauza dimensiunilor sale, este de recomandat sa iti iei masurile necesare pentru a-i asigura spatiu necesar care sa poata fi adaptat si dimensiunilor sale de mai tarziu. Broasca testoasa din aceasta specie poate trai si 100 de ani.


Testoasa Hermann


Are dungi galbene sau bej pe carapace si ajunge sa cantareasca 50 kg la maturitate, desi acelea sunt cazuri rare. Testoasa Hermann are o lungime de maxim 40 cm si se numara printre speciile preferate ca animal de companie.


Testoasa greceasca


Aceasta specie de broasca testoasa este foate haioasa ca animal de companie. In captivitate testoasa leopard poate trai pana la 50 de ani, daca i se asigura conditiile necesare de viata. Poate ajunge pana la 20 cm lungime, deci este usor de manevrat.


Testoasa africana


Este o broasca testoasa foarte populara, dar trebuie sa-ti amintesti ca este, totodata, si una dintre cele mai mari specii de testoase de pe pamant. Poate ajunge sa cantareasca si 100 kg, deci are nevoie de un spatiu generos. Alt aspect demn de retinut este ca aceasta broasca testoasa are obiceiul sa sape, asa incat pregateste-te sa ai o gradina plina de gropi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea