Animale de companie

#baie caine #ingrijire caini # imbaiere caini #imbaiere catel

5 sfaturi pentru imbaierea cainelui

Sa faci baie cainelui nu pare sa fie o mare filozofie, insa exista cateva reguli si aspecte de care este indicat sa tii cont atat inainte, cat si in timpul acesteia pentru a te asigura ca il imbaiezi corect! Iata cateva dintre ele, direct de la specialisti in ingrijirea cateilor!


1. Spala cainele o data la trei luni


Imbaierea frecventa a cainelui nu este indicata pentru caini, decat daca rasa o cere in mod sprecial.

Specialistii recomanda ca baia cainelui sa aiba loc cam o data la trei luni. Poti face exceptie in cazul in care patrupedul petrece foarte mult timp pe afara, caz in care trebuie sa cresti frecventa bailor.


2. Imbaiaza cainele intr-un loc comod pentru tine


Catelul tau poate fi spalat in chiuveta, cada, piscina gonflabila, lighean sau chiar in curtea casei.

Alege orice loc iti este mai la indemana si baga-l la imbaiat. Tine cont totusi ca dupa ce sunt udati, cainii se scutura. Daca nu vrei sa iti faca toata casa numai stropi de apa, preferabil este sa o faci afara sau sa il lasi intr-o cabina de dus inchisa dupa ce ati terminat baia, ca sa se scuture linistit.


3. Spala-l doar cu sampon pentru caini


Multe persoane care au catei aleg sa spele cainele cu acelasi sampon pe care-l folosesc ele. Specialistii sustin ca nu este indicat sa speli patrupedul cu orice tip de sampon, ci ca este recomandat sa ai unul creat special pentru el. Ingredientele din samponul pentru oameni pot irita pielea catelului.


4. Periaza cainele inainte de baie


Este indicat sa periezi bine catelul inainte de a-l baga in cada, pentru a scapa de firele de par in exces. Abia apoi uda catelul si maseaza-l bine cu sampon, de la cap pana la coada. Clateste-l bine si repeta operatiunea, daca este cazul.

Ai grija sa clatesti bine catelul de sampon, altfel samponul va ramane in pielea si va provoca o senzatie neplacuta de mancarime patrupedului.


5. Protejeaza ochii cainelui in timpul baitei


Unele tipuri de sampoane pentru caini nu protejeaza ochii impotriva iritatiilor. Pentru a tine la distanta samponul de ochii patrupedului tau, poti folosi picaturi de ochi lubrifiante.



Foto: dog-milk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului