Animale de companie

#animale #caini #caine vacanta # sfaturi caine vacanta

5 sfaturi pentru atunci cand pleci cu cainele in vacanta

Vacanta de vara este un motiv de bucurie pentru toata familia, insa lucrurile se complica atunci cand din familia ta face parte si un caine. In aceasta situatie trebuie sa alegi cu atentie destinatia si sa ai grija la anumite aspecte pentru a mentine cainele intr-o stare cat mai buna.

Cainele este sanatos?

Daca patrupedul are probleme de sanatate, mai ales unele in urma carora pot sa intervina complicatii, nu este o idee prea buna sa il iei in vacanta cu tine, cel putin nu in afara tarii. Evita sa transporti cainele pe o distanta foarte mare, in conditiile in care este bolnav. Evident, exceptie fac cazurile in care medicul veterinar iti spune ca este in regula sa pleci cu patrupedul in vacanta.

Alege destinatia cu grija

Atunci cand ai un caine acasa, destinatiile de vacanta sunt destul de limitate, mai ales daca pleci cu masina. Imagineaza-ti cat de greu ii este unui caine sa stea mai mult de trei ore inchis intr-o masina. Este adevarat ca vei face pauze foarte dese pentru el, pentru a alerga si pentru a se dezmorti, insa chiar si asa animalului ii va fi foarte greu sa reziste in aceste conditii.

Nu soca organismul cainelui

Daca ai acasa un caine din rasa husky si vrei sa pleci la mare, cu siguranta acesta va face fata cu greu temperaturilor caniculare de pe plaja. Acorda foarte multe atentie acestor detalii, care pot pune in pericol sanatatea cainelui tau.

Mentine strainii la distanta

Atunci cand esti cu cainele afara, esti responsabil pentru toate faptele sale. Astfel, daca mergi cu cainele intr-un loc public, iar acesta musca pe cineva sau distruge bunurile cuiva, tu vei fi singurul responsabil. Incearca sa tii cainele la distanta de persoanele pe care nu le cunoaste, chiar daca de regula are un comportament foarte prietenos si jucaus. De asemenea, foloseste cu incredere lesa si nu lasa cainele sa se plimbe in voie pe oriunde doreste.

Gaseste un hotel care primeste animale

Nu face rezervari la un hotel inainte de a te asigura ca acestia primesc animale. Imagineaza-ti cat de dificil iti va fi sa gasesti, in plin sezon, o camera libera la un alt hotel, atunci cand esti insotita de un animal.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea