Animale de companie

# schimbare medic veterinar #pisica #medic veterinar #veterinar #caine #animale de companie

5 semne ca ar trebui sa schimbi medicul veterinar

Oricine are un animalut de casa, stie ca acesta e deja parte din familie. Asadar, atunci cand vorbim despre sanatatea lui, medicul veterinar joaca un rol deosebit de important.

La fel ca in cazul oricarui serviciu pe care il alegem si platim, activitatea medicului veterinar trebuie urmarita atent si, in caz ca observati unul dintre urmatoarele semne, ar trebui sa luati in considerare posibilitatea de a-l schimba.

1. Nu primesti suficiente informatii

ti se poate intampla uneori sa te simti pe dinafara. Veterinarul tau iti poate spune care este diagnosticul, dar nu iti explica toate detaliile despre procedurile care urmeaza sa fie aplicate sau motivele care au dus la aparitia respectivei probleme. Un medic implicat si interesat de o stare mai buna a animalului tau de companie iti va explica tot ce ai nevoie pentru a te ajuta sa intelegi prin ce trece acesta si de ce.

Chiar daca nu poti intelege mereu termenii de specialitate, ii poti cere medicului tau sa iti puna la dispozitie toate informatiile de care dispune in legatura cu animalul tau de companie.

2. Nu tine cont de bugetul tau

Evident, toti ne-am dori ca banii sa nu aiba niciun impact in asistenta medicala a animalului nostru de companie, dar in majoritatea cazurilor este o variabila importanta.

Mai ales la inceput, noii proprietarii ai unor pui vor subevalua cheltuielile pe care acesta le va genera, iar rolul medicului este sa ofere o solutie apropiata de buget, dar suficient de eficienta cat sa rezolve problemele animalutului.

3. Simti nevoia sa verifici corectitudinea diagnosticului

Nimeni nu spune sa nu te documentezi si sa nu cercetezi singur tipul de afectiuni care pot aparea in cazul animalelor de companie. Dar daca resimti aceeasi nevoie si dupa vizita la veterinar, ar putea fi un semn ca nu ai cu adevarat incredere in medicul tau sau ca acesta nu iti ofera suficiente lamuriri in timpul vizitei. Oricare ar fi motivul, aceasta nesiguranta poate fi un semnal ca este momentul sa te orientati spre alt doctor.

4. Este greu de contactat

Cu siguranta ca atunci cand apelezi la medicul tau veterinar, ori exista o situatie de urgenta in legatura cu animalul tau de companie, ori a venit momentul pentru verificarile sau vaccinarile de rutina.

Daca medicul tau veterinar raspunde greu la telefon, te programeaza foarte tarziu sau amana programarile, cu siguranta este indicat sa iti cauti un doctor mai putin aglomerat sau mai interesat de starea animalutului tau.

5. Animalul tau de companie este nelinistit

Cu siguranta nu exista persoana sau animalut care sa astepte cu bucurie o programare la doctor. Este normal ca pisicile sau cateii sa fie agitati pe drum, in masina sau in brate, si in sala de asteptare. Dar daca aceasta stare nu dispare nici in cabinet, iar doctorul nu dispune de tehnici pentru a linisti animalele, inseamna ca intreaga activitate produce doar stres si neplacere animalului tau de companie.

Important de retinut este si ca, in majoritatea cazurilor, un veterinar profesionist va stii cum sa calmeze un pacient agitat fara a-i administra medicamente.

Sursa foto: ehrlichanimalhospital.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea