Animale de companie

#infectii #pisica #boli pisici #infectii urechi #infectie ureche pisici

5 semne ale infectiilor urechii la pisica

Aproximativ jumatate dintre infectiile urechii la pisica sunt cauzate de paraziti, dar exista si alti factori care pot duce la aparitia afectiunilor auriculare felinei tale.

Daca nu sunt tratate la timp, infectiile urechii pisicii pot deveni cronice, iar complicatiile includ surzirea partiala sau completa si paralizia faciala. Programeaza cat mai repede un consult veterinar pentru pisica ta atunci cand manifesta unul dintre simptomele infectiilor urechii.


Scarpinatul excesiv si alte schimbari comportamentale

Primul mod in care pisica iti atrage atentia asupra unei probleme de sanatate la ureche este scarpinatul excesiv. De multe ori, acest comportament duce la inrosirea canalului auditiv. Alte schimbari comportamentale includ miscarile sacadate ale urechilor, scuturatul puternic si frecvent al capului si aplecarea lui intr-o parte.


Probleme de echilibru si orientare

In functie de gravitatea infectiei si profunzimea ei, pisica poate incepe sa manifeste probleme de echilibru. In unele cazuri, pisica poate parea dezorientata si riscul de ranire la sarituri este mult mai ridicat.


Acumulare de cerumen in ureche

Multe pisici nu au nevoie de curatarea regulata a urechilor, dar nu strica sa le verifici din cand in cand. Acumularea de cerumen in canalul auditiv sau langa el este un semnal de alarma. Problema apare si in cazul infectiilor bacteriene si la raia auriculara, cauzata de parazitul acarian Otodectes Cynotis.


Scurgeri din ureche

In cazul infectiilor provocate de microorganisme, pisica poate prezenta scurgeri de materie ceroasa de culoare galbuie din ureche. Infectiile parazitare, cauzate de acarieni, produc scurgeri de culoare foarte inchisa. Atunci cand observi o scurgere de cerumen inchis la culoare, cu o consistenta asemanatoare zatului de cafea, este recomandat sa duci pisica la medicul veterinat cat mai repede, fara sa-i cureti in prealabil urechile.


Miros puternic

Un alt indiciu pentru o infectie a urechii la pisica este aparitia unui miros neplacut, emanat de urechile animalului.

Atunci cand observi oricare dintre simptome, du pisica la un consult veterinar pentru a incepe cat mai repede tratamentul medicamentos. In cele mai multe cazuri, infectia raspunde rapid la tratamentele cu antibiotice, anti-parazitice sau corticosteroizi.



Sursa foto: petsmode.com, chfa.net, kotiki.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea