Animale de companie

#angora turceasca #caini #pisici #rase de pisici #abisiana #personalitate #burmeza #manx #siberiana #personalitate de caine

5 rase de pisici cu personalitate de caine

Pisicile au o reputatie indoielnica printre iubitorii de caini, insa unele rase se apropie foarte mult de caracteristicile apreciate la un patruped care latra. Unele rase de pisici cu personalitate de caine pot fi ideale pentru cei care nu pot adopta un caine, dar doresc un animal de companie loial.

O pisica nu-ti va aduce niciodata in bot o minge de tenis pe care i-o arunci in joaca, dar poate oferi caldura unui caine si loialitatea considerata de multi exclusiv canina. Pisicile care au personalitate de caine, includ multe rase, dar 5 dintre ele merita cu adevarat atentia oricarui iubitor de caini.


Manx

Ce poate fi mai canin decat o pisica fara coada? Rasa Manx da dovada de loialitate fata de intreaga familie si prefera interactiunile sociale de-a lungul intregii zile. Multi dintre cei care adopta o pisica Manx reusesc chiar sa o invete sa vina cand este chemata si sa raspunda la comanda "Nu".


Abisiniana

Chiar daca arata ca o puma feroce in miniatura, pisica abisiniana este una dintre putinele rase care accepta sa-ti aduca inapoi in gura obiectele mici pe care i le arunci in joaca. Poate fi chiar dresata cu usurinta sa mearga in lesa si nu-i place sa fie singura.


Burmeza

Confundata cu birmaneza doar de cei care nu ii cunosc personalitatea complet diferita, pisica burmeza se intelege de minune cu copiii si isi urmareste stapanul peste tot prin casa. Personalitatea de caine are insa si un dezavantaj: nu poate fi lasata singura pentru perioade lungi de timp, deoarece este practic dependenta de stapan.


Siberiana

Cu o blana superba, pisica siberiana are ca inaintasi fenilele salbatice din tundra siberiana. Loiala familiei si pasionata de jocurile complexe, pisica siberiana adora sa se urce pe mobila, dar spre deosebire de un caine, se bazeaza pe agilitatea felina si rareori deranjeaza obiectele decorative.


Angora turceasca

Extrem de afectuoasa si sociala, Angora turceasca poate fi confundata cu persana la prima vedere, dar se diferentiaza rapid datorita personalitatii sale puternice. Ca si cainele, se instaleaza la usa cand aude soneria si apoi "sare" pe musafiri. Se intelege bine cu alte animale, dar vrea sa domine si sa fie preferata oamenilor alaturi de care locuieste.




Sursa foto: pictures-of-cats.org, funnycatwallpapers.com, questionscat.com, mojaoaza.com, cats-magazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea