Animale de companie

#animale #mituri #pasari #strut

5 mituri despre animale

Unele animale au diverse comportamente care ne par ciudate. Spre exemplu, girafele isi curate ochii cu limba, serpii vad prin pleoape iar unii melci pot hiberna ani la rand. Insa exista si multe mituri legate de animale. Iata cateva dintre acestea:


1 Strutul isi ingroapa capul in nisip cand e speriat


Strutii nu isi ingroapa capul in nisip pentru ca daca ar face acest lucru ar muri asfixiati. Ei sapa gauri cu ajutorul capului pe care le folosesc ulterior pe post de cuiburi, pentru oua.
 

2 Oposum -ul atarna de copaci

Multe persoane cred ca opossum-ul poate atarna ore in sir de coada insa nu este adevarat. Acest animal isi foloseste coada pentru a se prinde de crengi atunci cand se deplaseaza insa nu poate rezista mai mult de cateva secunde atarnat de ea pentru ca este prea greu.


3 Daca atingi o broasca iti pot aparea tumori


Multe broaste au umflaturi sub piele sub forma condiloamelor (tumori benigne a tegumentelor) despre care se crede ca sunt contagioase la oameni. Nu este adevarat! Umflaturile respective ale broastelor reprezinta anumite glande care secreta substante iritante ce sunt folosite pentru a se apara de pradatori .

Se poate intampla ca in momentul in care pui mana pe o broasca sa capeti o iritatie din cauza acestei substante insa nu este vorba nicidecum de o tumoare.


4 Pasarile isi resping puii care sunt atinsi de oameni


Se crede ca pasarile care au pui abia scosi din ou ii vor respinge pe acestia daca sunt atinsi de oameni. In realitate, pasarile au un simt olfactiv foarte slab astfel ca nu vor simti mirosul oamenilor.


5 Pinguinii cad pe spate cand privesc spre cer, la avioane


Acest mit a aparut dupa ce cativa piloti britanici au povestit cum pinguinii se aruncau pe spate atunci cand survolau deasupra Americii de Sud.

Insa mai multe cercetari au concluzionat ca pinguinii sunt perfect capabili sa-si mentina echilibrul atunci cand isi dau capul pe spate si privesc in sus. Avioanele care zboara la inaltimi joase, in schimb, pot sa cauzeze panica in randul pinguinilor astfel ca ei se sperie si reactioneaza ciudat .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului