Animale de companie

#a nimale de comapnie #pisica #animale

5 lucruri pe care le faci des, dar pe care pisica le uraste

Chiar crezi ca piscii tale ii place sa fie ridicata si mangaiata oricand? Sunt unele lucruri pe care pisica ta le uraste insa tie iti place sa le faci des. Este bine sa tii cont de dispozitia animalului de companie, daca vrei ca acesta sa fie fericit tot timpul.

1. Mangaiatul pe burta

Iti place cu siguranta sa iti mangai pisica pe burta insa ei cu siguranta nu. Cele mai multe feline urasc acest lucru, spun cercetatorii care se ocupa de studierea pisicilor. Probabil ca nici nu ai realizat pana acum ca pisica ta nu este fericita atunci cand faci acest lucru, chiar daca o vezi ca incearca sa plece sau te atentioneaza cu labuta, avand toate gherutele scoase. Este posibil ca pisica sa muste atunci cand faci asta, ceea ce ar trebui sa fie un semn pentru tine, ca este momentul sa te opresti.

2. Interactiunile cu strainii

Pisica este un animal comod ceea ce inseamna ca in momentul in care o persoana necunoscuta ajunge in permietrul sau personal este foarte probabil ca ea sa nu fie foarte incantata. Un mod prin care poti afla daca pisica are dispozitia necesara sa interactioneze este acela de a intinde mana spre ea si de a astepta sa reactioneze. Daca pisica vrea sa socializeze se va apropia singura de tine si se va implica activ in actiune.

 

3. Tinutul in brate tot timpul

Pisica are momente in care ii place in brate insa uraste sa fie tinuta cu forta acolo. Majoritatea momentelor in care ridici pisica in brate sunt soldate cu disconfort. Vei vedea acest lucru pentru ca pisica reactioneaza – miauna, scuipa sau chiar maraie. Este posibil sa te zgarie sau sa incerce sa te muste. Este recomandat sa astepti ca pisica sa se urce singura la tine in brate. Atunci este momentul oportun pentru imbratisari.

 

4. Trasul de coada

Pentru un copil mic, coada pisicii este un loc foarte tentant insa nu trebuie sa iti lasi copilul sa o prinda de coada. Pisicile urasc din tot sufletul sa fie tinute sau trase de coada. Poti invata copilul sa se joace frumos cu pisica si sa o mangaie in locurile preferate. Pisica adora sa fie mangaiata pe spate, pe gat si pe cap, intre urechi. Daca pisica nu rezoneaza cu interactiunea va reactiona in consecinta, ceea ce poate fi periculos pentru copii.

 

5. Singuratatea

Cainii nu sunt unicele animale care se vor imbolnavi daca raman singure si se plictisesc atunci cand esti tot timpul plecat. Este bine sa oferi animalului de companie jucarii si alte obiecte cu care sa isi ocupe timpul. Daca au aceste lucruri la dispozitie vor avea atentia captata pentru mult timp. Pisica este un animal inteligent si curios si tot ce trebuie sa faci este sa gasesti obiectele care sa o stimuleze.

Daca tii cont de toate aceste aspecte care pot strica ziua unei pisici, animalul tau de companie va fi mereu fericit si gata sa toarca multumit la tine in brate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului