Animale de companie

#hrana #caini #alimente

5 ingrediente-cheie pentru hrana cainilor

Pentru ca patrupedul tau sa fie sanatos si vesel este foarte important sa-i asiguri o hrana adecvata. La ora actuala exista pe piata numeroase produse de alimentatie pentru caini, unele cu valoare nutritionala mai mare decat altele. Indiferent daca obisnuiesti sa-i cumperi catelului tau hrana speciala sau din contra, preferi sa i-o pregatesti personal, iata cateva ingrediente importante pe care trebuie sa le contina aceasta:


1 Pui sau peste


Carnea de pui sau peste este cea mai buna sursa de proteine pentru majoritatea cainilor. Patrupedele au nevoie de o cantitate mare de proteine pentru a-si mentine sanatatea si a avea o blana stralucitoare.

De fapt ei au nevoie de circa 22 de amino acizi pentru a fi sanatosi, circa 10 dintre acestia regasindu-se in hrana.

Insa tine minte ca un procent mare de continut proteic trecut pe pachetul cu hrana nu inseamna ca alimentele sunt neaparat de o calitate superioara.

Este foarte important ca proteinele sa fie extrase dintr-o sursa naturala cum este carnea de pui sau de peste pentru a asigura valoare nutritiva.


2 Orez brun


Orezul brun este o sursa sanatoasa de carbohidrati pentru caini. Multe tipuri de hrana uscata pentru patrupede contin orez brun, ingredient ce asigura o cantitate mai mare de fibre in comparatie cu orezul obisnuit.

In plus, orezul brun este digerat mai usor si nu produce constipatie .


3 Acizi grasi


Acizii grasi
esentiali sunt extreme de important pentru o blanita lucioasa, o vedere buna si pentru muschi.

Uleiul de rapita sau de peste sau contine omega-3 si omega-6 astfel ca alimentele de calitate superioara contin de regula acesti aditivi.


4 Oua


Ouale sunt o alta sursa importanta de proteine pentru cainele tau astfel ca sunt intalnite adesea in lista de ingrediente ale produselor din comet.
In plus, ouale sunt o sursa importanta de vitamina B, E si K.


5 Gluten din porumb


De regula glutenul extras din porumb este adaugat in cantitate foarte mare in hrana de calitate indoielnica pentru animale deoarece este foarte ieftin insa, in cantitati reduse, este chiar recomandat.

Acesta contine o cantitate mare de carbohidrati care asigura energia necesara pentru un catel activ.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului