Animale de companie

#ocean #pesti #rechin #pelican

5 creaturi neobisnuite care traiesc in apa

Apele adanci ale marilor si oceanelor sunt considerate a fi ultimele dintre cele mai mari regiuni neeplorate de pe Pamant. In fiecare an, sunt descoperite sute de creaturi necunoscute, de la crustacee minuscule pana la pesti- monstru . Cu toate acestea, raman inca multe altele neexplorate, iar misterul existentei lor va continua, probabil, sute de ani de acum incolo. Iata cateva dintre cele mai neobisnuite creaturi care traiesc in apa.



1 Pestele Mola mola


Este cel mai mare si mai greu peste cu oase din lume. Greutatea sa medie este de 1000 kilograme. Este o specie originara din zona tropicelor, insa poate fi gasita in mai multe ape adanci din aproape toate continentele.


2 Rechinul cu gura mare


Aceasta specie de rechin este extem de rara si neobisnuita printre ceilalti rechini care se gasesc in ape adanci. A fost descoperit in 1976, insa numai foarte putini au fost vazuti pana in acest moment. Pana in 2007, numai 39 de specimene de rechin cu gura mare au fost fotografiate sau filmate.

Acesta inoata cu gura larg dechisa si filtreaza apa pentru a prinde meduze si alte specii de pesti cu care se hraneste.


3 Pestele himera


Acest peste ciudat, cartilaginos, isi foloseste botul cel lung pentru a scana fundul oceanului cu ajutorul unor impulsuri electrice. In acest mod, el isi descopera prada, cautand-o in malul de pe fundul marii, imitand mecanismul unui detector de metale.


4 Pestele cu colti mari


Numele sau are legatura evidenta cu dintii disproportionati, care seamna cu niste colti si figura neobisnuita. In realitate, acest peste are dimensiuni mici si nu poate provoca nici un rau oamenilor. Cea mai mare specie poate masura maxim 16 cm, iar cel mai mic peste cu colti mari nu e mai lung de 6 cm.


5 Tiparul pelican


Cea mai evidenta trasatura a sa este gura enorma, mult mai mare decat corpul lung si subtire. Daca isi deschide gura larg, acest peste poate inghiti pesti chiar si mai mari decat el. Maxilarul sau chiar seaman cu cel al unui pelican, deci de aici ii provine numele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea