Animale de companie

#comenzi #caini #dresor #dresaj caini

5 comenzi de baza pentru cainele tau

Pentru siguranta cainelui tau si facilitarea convietuirii cu el, este nevoie sa-l inveti cateva comenzi esentiale. Iata cum sa te asiguri ca patrupedul tau invata si stie sa raspunda la comenzile care-i pot salva viata.



1
Chemarea de urgenta


Aceasta are rolul de a te asigura ca patrupedul vine alergand la tine cand il strigi, in orice situatie. Este folosita in situatiile de urgenta, cum ar fi momentul in care cainele tau este pe cale sa iasa in strada, in fata unei masini .

Tot ce ai de facut este sa-l inveti sa-si recunoasca numele si sa raspunda promt cand este strigat de urgenta, deoarece situatii de acest gen ii pot salva viata.


2 Uite


Este una dintre partile cele mai importante din procesul de dresaj . Prin "uite", te asiguri ca patrupedul este atent la tine si ii mentii interesul treaz.

Insista sa retina aceasta comanda si pentru a-l determina sa se concentreze la tine chiar si cand are elemente care-i distrag atentia in jur.


3 Lasa


Este o comanda de baza in dresarea cainelui, care are scopul de a-l determina pe acesta sa nu ia in gura un obiect de care se apropie. Este la fel de eficienta si cand cainele tine deja ceva in gura si vrei sa-l convingi sa-i dea drumul.

De asemenea, comanda "lasa" te va ajuta sa impiedici cainele sa manance ceva ce i-ar putea dauna (gunoi, otrava etc) sau sa iti salveze chiar si perechea preferata de pantofi.


4 Sezi


Comanda "sezi" este, de obicei, prima comanda pe care o invata un caine, inca de la primii pasi pe care-i face, dupa ce a fost adoptat. Poate parea simpla, insa este extrem de importanta cand vrei sa convingi cainele sa-si schimbe intentiile. De exemplu, un caine nu va putea sari si sede in acelasi timp, deci ii poti domoli entuziasmul cu aceasta comanda.

E nevoie s-o repeti frecvent si sa-i arati cainelui cum sa stea pentru inceput. Treptat, el va incepe sa faca legatura intre pozitie si comanda.


5 Asteapta


Este o comanda de care cainele va invata sa asculte mai greu, insa este exrem de utila. Ii poti da aceasta comanda in momentele cand nu te poti ocupa de el sau iti sta in cale. La fel de utila este cand servesti masa si acesta are tendinta sa se apropie prea mult.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului