Animale de companie

#pisici #singapura #raase de pisici #pisici de talie mica #bambino #munchkin #genetta #skookum

5 cele mai mici rase de pisici

Unele pisici isi pastreaza dragalasenia si chiar talia unui pisoi toata viata, spre deliciul celor care le adopta. Cu o greutate mai mica si uneori cu picioare scurte, cele mai mici rase de pisici sunt de-a dreptul adorabile.

Cu blana scurta sau lunga, pisicile mici pot fi un adevarat deliciu pentru cei care adora pisoii, dar nu simt acelasi atasament pentru pisicile mature.


Munchkin

Cea mai cunoscuta rasa de pisica "pitica", Munchkin a fost dezvoltata pe baza unei mutatii genetice naturale responsabile pentru scurtarea oaselor picioarelor. Cu o greutate la maturitate care variaza intre 2,2 si 4 kg, pisicile din aceasta rasa pot alerga si sari la fel de bine ca o pisica de talie obisnuita. Problemele de sanatate cauzate de picioarele scurte sunt foarte rare.


Singapura

Cu ochi si urechi mari, Singapura este una dintre cele mai mici pisici din lume. Femelele ating o greutate de pana la 2,5 kg, in timp ce masculii pot cantari peste 3,5 kg. Cea mai des intalnita problema de sanatate cauzata de statura redusa sunt complicatiile la nastere, motiv pentru care aceste pisici necesita uneori o operatie de cezariana.


Bambino

Obtinuta prin incrucisarea raselor Munchkin si Sphynx, Bambino este una dintre cele mai noi rase de pisici de talie mica si singura fara blana. Ca orice alta pisica cu pielea expusa, are nevoie de bai frecvente si de protectie la expunerea prelungita la soare sau la temperaturi reduse.


Genetta

Rezultata din rasele Munchkin si Bengal, rasa Genetta a fost creata pentru a semana cat mai mult cu mamiferul african Genet (inrudit mai mult cu dihorul decat cu pisica domestica). Este recunoscuta pentru dungile sale exotice de pe blana de lungime scurta spre medie.


Skookum

Pisica de talie mica obtinuta prin incrucisarea unor exemplare de Munchkin cu LaPerm, Skookum este singura pisica mica cu o blana carliontata. Picioarele scurte si blana o fac sa semene cu un caine de talie mica, mai ales pentru ca se intelege de minune cu alte animale si cu copiii mici. Nu este predispusa la probleme de sanatate, dar acestea pot aparea daca animalul creste in greutate foarte mult.

Sursa foto: vk.com, petclic.es, guardian.co.uk, billyhill.com, designercatnetwork.com, pictures-of-cats.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare