Animale de companie

#pasari #papagali #rata #cinteza #fazanul de aur #penaj colorat

4 specii spectaculoase de pasari cu penaj colorat

Natura a fost generoasa cu unele specii de pasari si, daca nu le-a binecuvantat cu un glas deosebit, a avut grija sa le daruiasca alte trasaturi la fel de apreciate. Aceste vietuitoare se bucura de o varietate a culorilor penajului, de la galben metalic, pana la rosu intens, albastru azur sau verde.

Urmareste galeria celor mai frumoase pasari din lume si anunta-ne care este preferata ta!


1. Papagalul Lori curcubeu (Trichoglossus haematodus)

Papagalul Lori curcubeu este unul dintre cei mai intalniti papagali in salbaticie, iar populatia acestor pasari ajunge la 5 milioane de exemplare in intreaga lume. Papagalul Lori curcubeu atrage atentia datorita penajului sau frumos colorat, in care se impletesc armonios mai multe culori, dar si prin ciocul de culoare portocalie.

Aceasta specie de papagali se intalneste in Australia, Indonezia sau Papua Noua Guinee si poate fi crescuta ca pasare de companie, mai ales ca are capacitatea de a imita limbajul uman.


2. Rata mandarina (Aix galericulata)

Rata mandarina este una dintre cele mai frumoase pasari de apa, ea fiind supranumita "curcubeul Orientului Indepartat". Aceasta pasare este destul de mica (cantareste 500 de grame), iar masculul este ce care are penajul frumos colorat. Rata mandarin poate fi intalnita in China, Coreea, Japonia si estul Siberiei, iar in momentul de fata mai sunt doar 65.000 de exemplare in viata.


3. Cinteza Gouldian (Erythurura gouldiae)

Cinteza Gouldian este o pasare atractiva, cu penaj extrem de interesant. Cinteza Gouldian (cinteza curcubeu) este o pasare nomada, care calatoreste intr-o zona relativ restransa (aproximativ 40 de kilometri patrati) si poate fi regasita in nordul Australiei, de la Peninsula Cape York, prin nord-vestul Queenslandului si la nord de regiunea Kimberley, Australia de Vest.

 

4. Fazanul de aur (Chrysolophus pictus)

Fazanul Auriu este una dintre cele mai frumoase specii de fazani, avand o culoare aurie, cu amestec de castaniu, albastru, rosu aprins si maro brun. Originar din China, fazanul auriu este raspandit si in Europa Centrala, fiind o pasare cu impact ornamental deosebit. In Marea Britanie exista o populatie de peste 10.000 de fazani care traiesc in libertate, dar poate fi vazut in libertate si in unele zone din Scotia si Anglia.



Sursa foto: wallpapersa.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului