Animale de companie

#sarpe #piton #ingrijire sarpe #ingrijire piton #piton regal

4 sfaturi utile pentru ingrijirea pitonului regal

Pentru ca serpii sunt niste animale de companie fascinante si docile, foarte multe persoane au apreciat ca pot juca rolul de animale de companie. Pitonul regal face din randul speciilor de serpi ce pot fi crescute si ingrijite de proprietarii fara experienta, deoarece cerintele pentru ingrijirea lor sunt destul de usor de indeplinit.

Daca ai decis sa iti iei un piton ca animal de companie, iata care sunt principalele sfaturi legate de ingrijirea sa.


1. Amenajeaza-i pitonului un terrarium

Pentru a pastra un sentiment de siguranta, amenajeaza-i sarpelui tau un terrarium cu un singur perete de sticla si restul din alte materiale (ex: pluta). Reptilele au nevoie de vizibilitate mare a teritoriul lor, asa ca nu trebuie sa incarci terrarium-ul cu pietre sau accesorii inutile. Pastreaza in terrarium o temperatura ridicata in timpul zilei, in jur de 30 de grade celsius si nu cobori valoarea sub 25 de grade in timpul noptii.


2. Asigura-i hrana potrivita

Pitonul regal este un animal pretentios la mancare, asa ca are nevoie sa ii creezi conditii similare cu cele din salbaticie. Ofera-i sarpelui hrana vie, pe care acesta o poate identifica dupa miros, culoare, miscare si temperatura. Pitonul isi musca victima si se incolaceste in jurul sau, apoi o inghite si incepe procesul de digerare (4-5 zile).

Daca te intrebi cat de des trebuie sa iti hranesti animalul, tine cont ca acest lucru este direct raportat la sexul si varsta animalului. De exemplu, puiul de piton, aflat in crestere, are nevoie de mai multa hrana si trebuie hranit o data la 7-10 zile. Masculul se hraneste o data la trei saptamani, in vreme ce o femela adult se hraneste la fiecare doua saptamani. In cazul femelelor gravide, medicii recomanda supimentele nutritive, pentru a ajuta la procesul formarii oualor.


3. Schimba-i des asternutul

Foloseste asternut special pentru terrarium si ai grija sa il schimbi des, pentru inlaturarea eventualilor paraziti.


4. Verifica in permanenta starea de sanatate a pitonului

In perioada naparlirii, pitonul isi pierde si pielita care ii acopera ochii, iar aceasta zona devine mult mai sensibila. Curata zona cu apa calduta, apoi trateaza-i ochii cu ulei de minerale.

O alta problema cu care se confrunta sarpele este cea a parazitilor, mai exact capusele care ii pot afecta serios sanatatea. Daca observi eventuale probleme, apeleaza la ajutorul si sfaturile medicului veterinar.

Sursa foto: cms-berlin.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului