Animale de companie

#rase de caini #dalmatian #chow chow #pitbull #Rottweiller

4 rase de caini periculoase pentru copii

Cu siguranta ca si copiii tai prefera cainii altor animale de casa , deoarece sunt veseli, activi, jucausi, loiali si prietenosi, insa nu toti cainii sunt atat de draguti precum par. Chiar daca va fi o surpriza pentru tine, iata patru rase de caini care sunt periculoase pentru copilul tau.


1. Rottweiller

Este un caine dominant, cu personalitate puternica, imprevizibil si feroce, acestea fiind trasaturile de caracter care il descriu cel mai bine. Nu este recomandat sa fie lasat nesupravegheat in compania copiilor, deoarece nu se numara printre rasele de familie, prietenoase si, in plus, se afla pe lista cainilor care pot provoca muscaturi fatale.
Rottweillerul este renumit ca poate "exploda" din orice, avand uneori deviatii de comportament, este greu de tinut in frau, deci nu este recomandat pentru familiile cu copii.


2. Pitbull

Este un caine agresiv, prin natura sa, rautacios si razbunator. Poate provoca muscaturi fatale, la fel ca rottweiller-ul. Este renumit pentru ca sare la gat sa muste, iar maxilarul sau se inclesteaza, fiind practic incapabil sa renunte la prada, pret de cateva minute.
Este o rasa dominanta, dar foarte loiala stapanului, insa nu e de tinut in aceeasi casa sau apartament cu un copil.


3. Dalmatian

Desi multi copii iubesc dalmatienii, dupa ce au vizionat filmul de desene animate "101 dalmatieni", in realitate, acesti caini nu sunt atat de tandri si de dragastosi ca cei de pe ecrane. Acestia au numeroase probleme de sanatate, surzesc foarte repede si este riscant sa lasi un copil singur in prezenta lor.

In plus, dalmatienii nu raspund prea usor la dresaj si comenzi, fiind greu de controlat, ceea ce ii face mai periculosi decat alte rase.


4. Chow Chow

Este o rasa de caine care arata foarte elegant si trendy, fiind la moda in ultimii ani, insa are un temperament dificil si poate sari sa muste oricand un copil care-l va agasa. Caracterul lor este asemanator blanei lor, zburlit si artagos, iar daca simt frica din partea cuiva, nimic nu-i mai poate opri cand pornesc la atac.

Tocmai de aceea, nu numai ca nu sunt recomandati pentru familiile cu copii, insa dresorii avertizeaza nici sa nu lasati copiii sa mangaie un astfel de specimen, daca il intalniti pe strada.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului