Animale de companie

#pisica suprata # pisica irascibila #pisica nervoasa #pisica #animale #animale de companie

4 motive pentru care pisica ta este irascibila

Atunci cand ai o pisica, exista momente in care ea este mai iritabila, mai irascibila si nu te asculta. Desigur ca este important si modul in care ea are temperamentul, sau felul ei de a fi. Dar, in anumite situatii pisica nu se simte bine si incearca sa transmita acest lucru prin anumite tipuri de comportament. Iata patru motive pentru care pisica ta poate sa fie irascibila:

1. Ar putea sa fie intr-o stare de durere sau cu probleme medicale

De multe ori modificarea din comportamentul pisicii tale poate sa fie cauza de o problema medicala minora sau majora. O vizita la medicul veterinar poate sa ajute la deslusirea acestei situatii. Se poate sa ii explici modificarile de atitudine si din reactii si sa ii explici modul in care pisica se manifesta in mod normal. Astfel ca ar putea sa deduca, sa aiba anumite ipoteze si sa le verifice prin teste medicale pentru a afla rezultate concrete pe baza informatiilor pe care le furnizezi. Trebuie sa observi modul in care mananca, bea sau foloseste litiera si sa analizezi diferentele in mod general si particular. Un alt aspect important de retinut este acela legat de faptul ca nu doreste sa fie atinsa sau se ascunde de oameni. Sunt multe simptome care pot sa fie imediat tratate si ameliorate durerile sau problemele medicale pe care le are in acel moment pisica ta.

2. Nu mai suporta sa imparta spatiul sau casa cu altcineva

Se stie ca pisicile au nevoie de locul lor special, de timpul lor de singuratate si uneori au o reala problema atunci cand impart mancarea cu alte pisici se simt amenintate, nu mai doresc sa fie in acelasi loc si au nevoie de atentie speciala. Ele au nevoie de boluri de mancare si de apa separate, chiar puse in mai multe locuri din casa pentru a putea sa se detaseze si sa mearga mai departe de cealalta pisica din casa.

3. Nu reactioneaza bine la schimbare

Pisicile nu adora schimbarile din viata lor. Ele nu doresc sa se mute intr-o noua casa sau sa primeasca in familie un nou membru, precum un copil, un nou animal de companie sau alta persoana care locuieste acolo. Pisicile pot avea astfel o gramada de simptome precum agresivitatea sau depresia.

4. Pisicile nu adora sa socializeze

Pisicile nu sunt animale care sa doreasca sa fie atinse, mangaiate oricand sau luate in brate. De aceea este bine sa fie observate micile lor reactii la orice atingere si sa le fie respectate limitele sau regulile. Exista pisici care au interactionat pozitiv din acest punct de vedere cu oamenii de cand au fost mici, pui si acelea sunt pisici care este posibil sa isi doreasca in continuare sa fie mangaiate sau tinute in brate mult mai mult timp decat altele. Insa daca o pisica nu doreste sa fie atinsa este bine sa i se respecte dorinta si sa nu fie obligata sa fie tinuta in brate pentru ca poate sa devina agresiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea