Animale de companie

#pesti #acvariu #acvariu pesti

4 motive ca sa iti cumperi pesti

Un acvariu cu pesti este alegerea potrivita pentru persoanele care nu dispun de prea mult timp pentru ingrijirea unui animal de companie, insa isi doresc in casa un prieten necuvantator.

Poti simti ca locuinta ta este mai animata, iar dupa o zi grea de lucru te vei relaxa mult mai usor privind micile vietuitoare colorate. Iata ce alte motive te pot determina sa iti cumperi un acvariu cu pesti.


1. Pestii nu ocupa foarte mult spatiu in apartament

Spre deosebire de o pisica sau un caine, care are nevoie de un spatiu mai mare in caminul tau, pentru pesti este suficient sa amenajezi un mic spatiu pentru a aseza acvariul. Mai mult decat atat, aceste vietuitoare nu produc deranj in locuinta si nu miros.


2. Ingrijirea pestilor este mai putin costisitoare decat al altor animale de companie

Investitia initiala este ceva mai mare, deoarece trebuie sa achizitionezi un acvariu, echipmente speciale si, desigur, pestii. Ulterior, cheltuielile vor fi diminuate, deoarece hrana pestisorilor se face in dozaje mici si nu costa foarte mult.

In schimb, pentru ingrijirea altor animalute, ai nevoie de vizite periodice la veterinar, vaccine anuale, jucarii si hrana speciala.


3. Pestii nu fac galagie si nu au nevoie sa iasa afara

Un caine agitat, care latra in momentele cele mai nepotrivite sau o pisica mofturoasa nu sunt deloc companiile potrivite atunci cand preferi o zi linistita. In schimb, pestisorii nu fac niciun fel de zgomot, nu au nevoie sa fie scosi in parc si nici nu cersesc mancare langa masa ta.

Mai mult decat atat, nu e nevoie sa aspiri toata ziua parul din casa si nici nu trebuie sa schimbi vreo cutie de nisip.

Pentru ca filtrele din acvariu fac toata treaba, nu este nevoie sa faci curatenie in habitatul pestisorilor decat o data la cateva saptamani.


4. Pestii te relaxeaza

Nu este asa ca 10 minute petrecute in fata acvariului sunt mult mai relaxante decat orice emisiune TV? Micutii prieteni te vor ajuta sa inlaturi stresul dupa o zi grea de munca.

Sursa foto: kidsaquariums.blog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare