Animale de companie

#drepturi #animale #drepturile animalelor #aparare drepturi

Modalitati practice de a apara drepturile animalelor

Suferinta animalelor abuzate si drepturile de care acestea ar trebui sa beneficieze sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai apasatoare probleme ale societatii actuale. Chiar daca nu te bucuri de statutul lui Brigitte Bardot si nici nu dispui de mijloace banesti suficiente pentru a te implica in actiuni speciale de aparare a drepturilor animalelor, exista cateva modalitati practice care te pot ajuta sa urmaresti aceasta directie. Iata care sunt acestea.


1. Adopta un animal

Probabil nu esti strain de cazurile de abandon si conditiile improprii care se regasesc in majoritatea centrelor de adapost pentru animale. In acest context, adoptia se dovedeste a fi un prim pas in a arata ca te implici social si esti dipus sa iti oferi ajutorul.

De cele mai multe ori, din cauza aglomeratiei, centrele de adoptie sunt nevoite sa eutanasieze animalele batrane sau cu probleme de sanatate, pentru a face loc altora noi, ceea ce inseamna ca in mainile tale sta sansa la viata a unui animal.


2. Evita spectacolele de divertisment cu animale

Renunta sa mergi la spectacolele de circ, luptele cu tauri sau show-urile de rodeo (daca te afli in tarile care ofera acest tip de distractie), deoarece in momentul in care finantezi spectacole de acest fel, iti oferi sprijinul tacit pentru actiuni abuzive.

Adesea, in spatele cortinelor se ascund povesti cu adevarat cutremuroare legate de tratamentul animalelor si chinurile la care acestea sunt supuse.


3. Foloseste cosmetice netestate pe animale

Citeste etichetele produselor inainte de achizitionare si verifica atent daca vreunul dintre ingrediente a fost sau nu testat pe animale.

Reducand cererea pentru produsele de acest fel, comerciantii vor fi nevoiti sa reduca oferta de pe piata si, implicit, sa renunte la testele pe animale.


4. Raporteaza abuzurile impotriva animalelor

Desi in Romania lesislatia impotriva abuzului fata de animale nu este foarte stricta, nu trece cu vederea episoadele in care ai fost martorul unei scene de abuz. Daca vreunul dintre vecinii tai isi loveste cainele sau isi tine animalele de companie fara hrana, nu mai sta pe ganduri si fa o sesizare la politie sau apeleaza la sfaturile unei asociatii care lupta pentru drepturile necuvantatoarelor.

Sursa foto:current.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului