Animale de companie

#pisici #animale #joaca

4 metode prin care pisica sa nu se simta singura


Daca esti o persoana foarte ocupata, iar pisica sta singura acasa cea mai mare parte din zi, cu siguranta se va plictisi si se va simti abandonata. Chiar daca isi petrece majoritatea timpului dormind, atunci cand se va trezi cu siguranta iti va simti lipsa. Iata cateva metode prin care pisica ta sa nu-ti simta lipsa si sa se distreze chiar si atunci cand esti plecat.

1. Lasa televizorul sau radioul pornit
Este important de stiut ca pe piata au aparut filme pentru pisici. Desi ele nu se uita la tv, aceste filme sunt special create pentru a le atrage atentia. Unele pot fi inregistrari video ale unor animale care fac diverse zgomote, iar altele pot fi filmulete cu acvarii cu pesti. Asadar daca ai un aparat DVD ii poti pune un astfel de film pisicii tale cand esti plecat si cu siguranta nu se va plictisi.

Daca nu ai posibilitatea sa achizitionezi DVD-uri, lasa televizorul pornit pe un post tv cu documentare despre animale, cum ar fi Animal Planet. Zgomotul produs de animalele din documentare ii vor atrage atentia si, totodata, vocile moderatorilor o vor face sa nu se simta singura. In cazul in care nu vrei sa lasi televizorul pornit poti apela la un aparat de radio. Pe de alta parte, lasarea unuia dintre aceste aparate electrocasnice deschise, iti poate apara casa de hoti. De retinut insa, ca aparatele nu se lasa pornite pe termen lung, deoarece se pot produce accidente grave provocate de supraincalzirea instalatiilor electrice. Un aparat cu baterii se poate dovedi de un real ajutor.
2. Cumpara-i diverse jucarii
Cumpara jucarii de diferite forme, culori si dimensiuni, cu care pisica sa se joace cat timp esti plecat. In cazul in care dispui de un buget limitat i le poti confectiona chiar tu. Chiar daca pisica nu mai este adulta si prefera sa doarma in cea mai mare parte a zilei, gandeste-te ca atunci cand se trezeste nu beneficiaza de atentia nimanui si se poate simti singura. Jucariile ii vor capta privirile si o vor face mai activa. Poti opta pentru un ansamblu de joaca, mingi de pin-pong si alte mingiute special create pentru pisici, soricei, jucarii cu pene, jucarii care pot fi atarnate etc.

Totodata, este important de retinut faptul ca pisica are nevoie de exercitiu fizic, pentru a-si mentine greutatea si conditia fizica.

Atentie! Nu lasa jucarii periculoase (cum ar fi cele care contin: cordoane sau ate lungi, obiecte ascutite sau materiale toxice) la indemana pisicilor cand nu esti acasa, deoarece se pot rani.

3. Creaza locuri misterioase
Fa rost de cateva pungi din hartie, mai mari si aseaza-le strategic prin acasa, in unele colturi mai putin luminoase, astfel incat in interiorul pungii sa nu se observe nimic. Poti ascunde acolo o mingie mica sau chiar o mica gustare.

Pisica va fi atrasa de aceste locuri intunecoase si misterioase si se va apropia tiptil de ele pentru a vedea ce se afla inauntru sau chiar se va ascunde in timpul jocului.
4. Adopta inca o pisica
In cazul in care dipsui de suficient spatiu, poti adopta inca o pisica. Pisicile se vor juca impreuna cand le lasi acasa si nu se vor mai simti singuratatea. Este indicat ca in primele zile cand aduci a doua pisica acasa, sa stai cu ele, pentru a le supraveghea comportamentul si pentru a o invata pe cea noua „regulile casei”.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului