Animale de companie

#pisica #pisica hiperactiva #jucarii pisica

4 metode de a calma o pisica hiperactiva

Acum sta linistita si toarce pentru a-ti capta atentia si in urmatoarele minute se transforma intr-un animal de companie care te terorizeaza. Pisica ta incepe sa roada pernele, sa-ti zgarie parchetul, miauna toata noaptea si chiar incearca sa te muste? Este hiperactiva, insa acest lucru este extrem de deranjant pentru tine si membrii familiei tale. Iata ce poti face cand pisica-ingeras se transforma intr-un dracusor!

Pisica miauna toata noaptea si nu te lasa sa dormi

Pentru a rezolva aceasta problema suparatoare, amenajeaza-i pisicii propria camera care sa fie dotata cu un sistem audio. Sunetele o vor calma si va inceta sa miaune. Felinele scot asemenea sunete cand se simt singure, iar muzica le va da impresia ca au un prieten alaturi de ele. De asemenea, pisicile miauna in sezonul de imperechere. De obicei, pisicile se imperecheaza primavara si toamna.

Pisica te zgarie si incearca sa te muste

Zgarieturile pisicii iti pot cauza probleme de sanatate. Pentru a evita astfel de situatii, este recomandat sa ii tai unghiile pisicii in mod regultat. Atunci cand o tii in brate, te poti folosi de un prosop. De asemenea, folosirea manusilor cand te joci cu ea va impiedica muscatura felinei sa iti afecteze direct pielea.

Cel mai important lucru pe care nu trebuie sa uiti sa il faci este sa vaccinezi felina, pentru a evita orice tip de infectie.

Pisica miauna si zgarie usa pentru a intra in camera

Mieunatul unei pisici este induiosator si, de cele mai multe ori, ti se face mila de ea si o lasi sa stea cu tine in casa pe timpul noptii.

Daca vrei sa dormi linistit si sa nu mai fii deranjat de zgomotele facute de felina, poti instala o usa cu clapa la intrarea in casa, astfel incat pisica sa intre si sa iasa cand are chef.

Pisica are prea multa energie

Te temi ca felina va distruge lucrurile de prin casa pentru ca are prea multa energie? Incearca sa-i canalizezi energia spre alte lucruri, astfel incat la sfarsitul zilei sa fie atat de obosita incat sa adoarma imediat.

O solutie pentru a-i consuma energia este sa ii dai jucarii de plus cu care sa se joace. Mai mult decat atat, ii poti agata un clopotel de coada. Pisica se va invarti in cerc pentru a-l prinde, ceea ce ii va consuma energia.

Sursa foto: felinedocs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea