Animale de companie

#vaccin #echitatie #cal #costuri #ingrijire #angajament #grajd #potcovit

4 intrebari la care trebuie sa iti raspunzi inainte sa cumperi un cal

Ingrijirea unui cal implica un angajament pe termen lung din partea proprietarului si costuri ridicate. Daca te atrage ideea sa iti cumperi si tu un cal, trebuie ca mai intai sa pui in balanta o serie de avantaje si dezavantaje si sa afli daca esti cu adevarat pregatit pentru un asemenea pas.


Iata care intrebarile la care trebuie sa iti raspunzi inainte sa iti cumperi un cal.

1 Care sunt costurile pentru intretinerea acestui animal?

Calul are nevoie de un un grajd incapator, iar, daca nu ai deja amenajat un astfel de spatiu, chiria se poate ridica la cateva sute de euro, fiind comparabila cu cea pentru un apartament. Nu uita nici de vizitele la veterinar, vaccinurile specifice sau serviciile de potcovit.

Daca iti dai seama ca nu poti acoperi costurile lunare pentru ingrijirea unui cal, poti merge la cursuri de echitatie sau la o ferma. Te vei bucura de compania acestui animal fara a avea o responsabilitate in plus.

2 Ai timp suficient pentru lectii de echitatie?

Ai nevoie de minimum o jumatate de an pentru lectii de echitatie, ca sa inveti elementele de baza pentru a controla acest animal. Aceste lectii te vor ajuta sa calaresti corect, dar si sa inveti care sunt principalele masuri de siguranta in ingrijirea calului.

3 Esti sigur ca acest animal este potrivit pentru tine?

Calul este un animal temperamental, iar daca nu stii sa te adaptezi la nevoile sale, nu vei face decat sa te enervezi sau sa frustrezi animalul.

Alege-ti calul dupa ce te raportezi la obiectivul pe care il urmaresti si ia in calcul faptul ca nu poti folosi un cal de tractiune pentru curse si nici invers.

4 Te-ai gandit ce sex va avea calul tau?

Recomandarea generala pentru cei care nu au experienta in cresterea si dresarea cailor este de a-si cumpara un cal castrat sau o iapa.

Nici sa nu te gandesti sa iti achizitionezi un armasar, deoarece acesta este dificil de manevrat si chiar periculos.

Sursa foto: cjranchonline.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare