Animale de companie

#pisici #ingrijire pisici #greseli ingrijire pisici

4 greseli de evitat in ingrijirea pisicii

Pisicile sunt animale de companie care, la prima vedere, nu au nevoie de foarta multa ingrijire. Conform opiniei generale, cateva vaccinuri sunt suficiente pentru a mentine sanatatea pisicii, insa lucrurile nu stau deloc asa. Iata ce ai de facut pentru a mentine sanatatea pisicii tale la un nivel cat mai bun si sa previi diferite probleme.

Ia masurile necesare

Mergi periodic cu pisica la veterinar pentru un consult de specialitate. Cel putin o data pe an, medicul ar trebui sa verifice starea blanii, a ochilor si a pielii. De asemenea, felina are nevoie de un set de analize de sange si de un control pentru paraziti.

Discuta cu medicul veterinar in prealabil pentru a sti ce ai de facut sau ce trebuie sa ii duci pentru testare (se poate sa fie necesara o analiza asupra fecalelor pentru decoperirea parazitilor interni).

Trebuie sa stii ca pisicile ascund mai bine durerea si boala atunci cand este cazul. De obicei, ele dorm mai mult si nu mai sunt foarte active. Din aceasta cauza este posibil ca stapanul sa nu banuiasca absolut nimic.

Sterilizeaza pisica

Sterilizeaza pisica din primul an de viata, astfel incat sa previi inmultirea pisicilor fara stapan. Desigur, regula nu se aplica in momentul in care doresti puii sau vrei sa ii vinzi sau sa ii oferi cadou. Totusi, inainte de a permite pisicii sa faca pui, asigura-te ca acestia vor avea un stapan.

Nu ignora simptomele de boala

Voma, diareea, gafaitul, schiopatatul, lipsa poftei de mancare, lipsa energiei, pierderea in greutate sau modificarile puternice de culoare a fecalelor reprezinta semne de boala. In cazul in care observi chiar si numai unul dintre aceste simptome, programeaza un control la medicul veterinar. Acesta va reusi sa descopere afectiunea si sa recomande un tratament potrivit pentru aceasta.

Nu neglija dantura pisicii

Este adevarat ca cei mai multi stapani de pisici nu acorda deloc atentie danturii pisicilor, insa acest lucru este total gresit. Depunerile de tartru si resturile de mancare din gura pisicii vor provoca distrugerea danturii. Cu siguranta nu poti sesiza durerile dentare in cazul in care acestea apar, dar cu siguranta vei observa cu felina incepe sa ramana fara colti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea