Animale de companie

#animale #caini #strut # conceptii gresite #cameleoni

4 conceptii gresite despre animale

Referitor la animale, oamenii si-au creat dintotdeauna iluzii gresite despre viata sau modul acestora de comportament, neavand destul detalii despre domeniu. Iata care sunt cel mai des intalnite despre animale.


1. Strutii isi ingroapa capul in nisip


Toti am vazut pasarile acelea enorme care stau cu capul bagat in nisip, pentru nici un motiv evident si ne-am gandit ca poate se comporta astfel de teama pradatorilor.

Desi au capul de marimea unui , strutii nu sunt deloc niste pasari lipsite de inteligenta. De fapt, gestul lor are o motivatie puternica: masculii sapa in pamant cuiburi la distanta de 50 cm de si isi ascund acolo ouale. Cand vor sa le dezgroape, arata de parca stau ascunsi cu capetele in nisip, insa ei doar cauta ouale ingropate acolo mai de mult.


2. Cainii dau din numai cand sunt bucurosi


Toata lumea stie ca un caine care da din coada este vesel, iar unul trist nu-si va misca nicioada coada in acelasi mod. In realitate, cand un caine isi misca repede coada, el este entuziast si nu neparat bucuros.

Daca isi tine coada jos, inseamna ca este relaxat, pe cand o coada tinuta sus indica agresiune . In acelasi mod, coada tinuta intre picioare este un semnal ca patrupdeul se simte amenintat si poate ataca oricand ca sa se apere.


3. Un an canin inseamna sapte ani de viata umana


Formula aceasta functioneaza numai la un caine de varsta medie. De exemplu, un caine in varsta de cinci ani nu are deloc maturitatea unei persoane de 35 de ani. Cu toate acestea, un caine in varsta de un an este aproape adult, adica mult mai avansat decat un copil de 7 ani.

Nu puteam spune, totusi, ca un caine care ajunge la varsta de 20 de ani (mai ales rasele mici au acest privilegiu ) poate fi comparat cu un patran de 140 de ani.


4. Cameleonii isi schimba culoarea ca sa se asorteze cu mediul


Desi par maestrii deghizarii perfecte, in realitate, cameleonii au straturi de piele cu pigmenti diferit,i care le permit sa-si schimbe culoarea, insa acestia pot profita doar de o gama redusa de culori.

Ei se pot imita culoarea neagra, galben, verde, bleu, rosu si alb si combinatiile dintre ele. Movul, de exemplu, este o culoare imposibil de imitat pentru .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare