Animale de companie

#dovleac #dovleac caini #meniu dovleac caine #digestie caine

4 beneficii ale dovleacului pentru sanatatea cainelui

Dovleacul, alimentul-vedeta al toamnei, poate face minuni pentru sanatatea cainelui tau daca il adaugi constant in meniul lui. Nu lasa catelul sa pofteasca la placintele pe care le prepari cu dovleac sau la parfumul bucatilor coapte la cuptor. Rasfata-l si pe el cu gustari bogate in acest fruct sanatos si hranitor de sezon!

Cainele poate sa manance atat semintele de dovleac, cat si fructul proaspat copt, pentru a se mentine sanatos si a tine piept infectiilor de sezon care il pandesc la tot pasul!

1. Imbunatateste digestia!

Dovleacul are un rol esential in functionarea corecta a digestiei, intrucat este bogat in fibre si stimuleaza tranzitul intestinal lent. Piureul de dovleac copt contribuie atat la combaterea diareei, cat si a constipatiei, avand o gama larga de beneficii asupra sistemului digestiv al animalului.

2. Ajuta la slabit!

Daca ai un caine care a cam luat proportii in ultima vreme si are nevoie sa dea jos cateva kilograme, dovleacul este alimentul perfect in acest scop. Pe langa faptul ca stimuleaza digestia si ajuta la eliminarea toxinelor din organism, dovleacul este un aliment foarte satios, care potoleste rapid pofta de mancare a cainelui, din doar cateva inghitituri.

3. Previne cancerul!

Cainele tau este predispus la cancer in aceeasi masura in care sunt si oamenii, de aceea, este important sa iei masuri profilactice eficiente, pentru a-l feri de acest diagnostic nemilos. Dovleacul este un aliment cu proprietati protectoare impotriva cancerului, datorita continutului crescut de vitamine si minerale care au grija de sanatatea organismului lui. Vitamina A, beta-carotenul, potasiul si fierul sunt doar cateva dintre nutrientii din dovleac care tin la distanta cancerul de patrupedul tau!

4. Combate afectiunile urinare!

Dovleacul se dovedeste a fi un remediu profilactic eficient si impotriva afectiunilor urinare care pandesc sanatatea cainelui. Contine acizi grasi, uleiuri esentiale si antioxidanti care protejeaza tractul urinar impotriva infectiilor.

Adauga dovleacul in meniul catelului tau atat in mancarurile pe baza de orez, cat si in gustarile dulci cu care il rasfeti. Ai grija sa il condimentezi cu aromele preferate ale catelului, asfel incat sa-l savureze din plin.


Sursa foto: Bzdogs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea