Animale de companie

#animale #remedii naturale #sanatate caini #ingrijire caini

3 remedii naturale pentru catelul tau

Sanatatea catelului tau nu depinde doar de vaccinuri speciale si de vizite periodice la medicul veterinar. In anumite cazuri este necesar sa intervii cu ingrediente naturale pentru a reda starea de bine patrupedului tau iubit.

Vitamina E

Nasul catelului este uscat sau crapat? Aplica pe varful degetelor tale doua picaturi de vitamina E uleioasa si maseaza nasul cainelui. Pentru ca va avea tendinta sa isi linga nasul pentru a scapa de senzatia de grasime, ar fi bine sa ii mai aplici doua picaturi de ulei pe labutele din fata. In acest fel patrupedul isi va concentra atentia pe curatarea acestora, iar uleiul va avea timp sa actioneze pe pielea uscata a nasului.

In acelasi timp, daca pielea de pe corpul catelului este uscata (poti verifica pe burta), poti adauga cateva picaturi de vitamina E uleioasa in sampon atunci cand ii faci baie. Capsulele cu vitamina E sunt si ele foarte recomandate, dar numai o data pe saptamana, timp de maxim luna.

Daca nu ai in casa vitamina E, dar ai nevoie de un produs hidratant, natural, eficient si ieftin , poti opta pentru unguentul cu galbenele. Acesta are un efect rapid de hidratare si poate fi utilizat de doua sau chiar trei ori pe zi.

Iaurt

Iaurtul este un aliment sanatos pentru cainele tau. Bacteriile care se regasesc in acesta ajuta la refacerea echilibrului florei intestinale. Este chiar recomandat sa ii dai cainelui tau cate o portie mica de iaurt in fiecare zi atunci cand acesta urmeaza un tratament pe baza de antibiotice.

Iaurtul este recomandat atat cainilor adulti, cat si puilor.

Ceai de musetel

Ceaiul de musetel este un remediu eficient in tratarea colicilor, gazelor si in general a problemelor stomacale la caini.

Tot ceaiul de musetel este recomandat si in cazul unor iritatii la nivelul pielii si ochilor. Dupa fierbere, lasa ceaiul sa se raceasca si adauga-l in bolul pentru apa al patrupedului sau pulverizeaza-l pe zona cu probleme.

In cazul zgarieturilor de la nivelul ochilor, ceaiul se poate utiliza caldut. Inmoaie o bucata de tifon in ceai de musetel si sterge cu atentie si blandete ochii animalutului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea