Animale de companie

#animale de companie #caine #adoptie caine

3 motive pentru care un caine iti poate schimba viata in bine

Pe langa faptul ca ii devine cel mai bun prieten, un caine poate imbunatati viata unei persoane din multe puncte de vedere. Numeroase studii au demonstrat ca un patruped canin contribuie la o mai buna conditie fizica si psihica a proprietarilor. Iata trei motive pentru care un caine iti va schimba viata in bine, conform Huffington Post.

1. Faci miscare atunci cand il plimbi

Un studiu canadian a aratat ca proprietarii de caini sunt persoane mult mai active decat cei care nu au un patruped. O astfel de persoana petrece circa 5 ore facand miscare pe saptamana, aproape dublu fata de cei care nu detin un caine.

2. Te ajuta sa relationezi

O alta cercetare a specialistilor de la Universitatea Tufts, SUA, a descoperit ca un patruped te ajuta sa devii mai sociabil/a.

3. Te face mai fericit

Cel de-al treilea motiv pentru care un caine iti poate schimba viata a fost descoperit de cercetatorii niponi de la Universitatea Azabu din Japonia. Ei au ajuns la concluzia ca nivelul de oxitocina, hormon responsabil cu starea de bine, creste atunci cand iti privesti patrupedul drag.

Sursa foto: healthyliving.msn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea