Animale de companie

#delfin #mamifere #delfini #animale

3 fapte eroice ale delfinilor

Delfinii sunt unele dintre cele mai inteligente creaturi de pe Pamant. Mai mult de atat, delfinii au, de regula, un comportament altruist si le place sa ii ajute pe cei neajutorati. Nu putine au fost cazurile in care acesti au devenit adevarati eroi dupa ce au salvat de la moarte oameni si animale. Iata cateva exemple:


1 Au protejat 4 salvamari de un rechin


In urma cu cinci ani o alta stire facea ocolul lumii. Patru salvamari din Noua Zeelanda au povestit cum un grup de delfini i-a protejat de atacul unui rechin, potrivit news.bbc.co.uk.

Salvamarii inotau la circa 100 m de plaja in Ocean Beach. La un moment dat au fost inconjurati de un grup de delfini care nu le permiteau sa plece de langa ei. Mai mult de atat, cand salvamarii incercau sa iasa din cerc erau impinsi de mamifere inapoi.

Daca la inceput au crezut ca delfinii se comporta extrem de ciudat, in cateva minute barbatii si-au dat seama ca, de fapt, acestia incercau sa-I protejeze de un rechin alb, care venea inspre ei, pe sub apa. Cu ajutorul delfinilor care i-au inconjurat permanent timp de 40 de minute, salvamarii au reusit sa ajunga teferi la mal.


2 Miko a ghidat spre larg o balena esuata impreuna cu puiului ei


In urma cu doi ani, tot in Noua Zeelanda, o balena esuata la mal si puiul ei au fost salvati de un delfin, scria dailymail.co. uk.

Membri unei organizatii nonguvernamentale au povestit cum au incercat in zadar timp de mai multe minute sa ajute balena impreuna cu puiul sau sa se intoarca in larg. Mamiferul era epuizat din punct de vedere fizic, viata sa aflandu-se in pericol.

La un moment dat, volunatii l-au observant in jurul balenei pe delfinul Miko, cunoscut de obisnuitii plajelor din zona datorita caracterului sau jucaus. Oamenii au povestit fascinate cum Miko a ajutat balena sa se deplaseze cativa metri si a ghidat-o ulterior pana a ajuns in larg.

Biologii au dat si o explicatie comportamentului delfinului, afirmand ca acesta a inteles strigatele disperate de ajutor ale balenei si a venit sa-i dea o mana de ajutor asa cum ar fi facut-o pentru un exemplar din specia sa.
 

3 Delfinul Filippo a salvat un adolescent de la inec


O alta poveste care are ca protagonist si erou un delfin este cea unui adolescent de 14 ani, Davide Ceci din Italia. Baiatul era in larg intr-o barca impreuna cu tatal sau.

La un moment dat, el s-a dezechilibrat si a cazut in apa insa tatal sau nu a vazut momentul. Omul si-a dat seama de accident abia in cateva minute cand si-a vazut fiul tinut la suprafata apei de un delfin. Mai mult de atat, mamiferul a adus baiatul pana aproape de barca pentru a putea fi ridicat de tata.

Se pare ca delfinul, pe nume Filippo, traia in apele din zona de circa 2 ani, cand a fost eliberat in larg de la o scoala de dresaj delfini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului