Animale de companie

#adoptie caine #caine #animale #animale de companie

10 lucruri de care ai nevoie daca te pregatesti sa adopti un caine

Inainte de a adauga un nou membru familiei tale si a adopta un caine, sa stii ca sunt cateva lucruri de care ai nevoie. Citeste lista urmatoare pentru a verifica daca dispui de articolele obligatorii pentru prietenul tau simpatic si blanos

1. O cusca robusta

Cainele tau va avea nevoie de o cusca de dimensiuni potrivite, aceasta fiind utila pentru a satisface nevoile emotionale si fizice ale unui catel tanar. Cusca este spatiul care ofera catelusului tau un refugiu in care se simte in siguranta.

2. Jucarii de ros

Pentru a-l ajuta pe puiul tau sa treaca fara incidente de stadiul de crestere a danturii, medicii veterinari recomanda jucariile de mestectat sau de ros, cum ar fi franghiile, jucariile umplute si oasele de ros pentru catelusi. Totodata, se recomanda ca ei sa nu fie lasati nesupravegheati prea mult timp pentru a putea interveni promt daca rup bucati mari din jucarii si se ineaca.

3. Tarc

Un tarc de joaca poate fi un loc de joaca util, mai ales daca nu ai curte sau adopti un catelus in timpul iernii, cand este prea frig pentru a-l duce pe afara pe perioade lungi. Totodata, tarcul poate fi util pentru a-i limita catelusului accesul in anumite zone in care nu doresti sa ajunga pentru siguranta lui sau din alte motive.

4. Jucarii interactive

Daca vrei sa te asiguri ca ai un catel fericit este important sa petreci timp de calitate jucandu-te cu el, motiv pentru care investitia in jucarii care sa va permita sa interactionati este un bun pas.

5. Mancare de calitate pentru catelul tau

Cheltuielile cu mancarea vor fi cele mai mari pe care le vei avea cu cainele. Majoritatea veterinarilor recomanda alegerea cu atentie a hranei, in functie de ingredientele pe care le contin si nu in functie de pret. Cainii au nevoie de proteine de calitate si cereale sanatoase.

6. Lavete absorbante pentru catelusi

In primele saptamani, cand noul tau prieten invata sa ceara afara pentru a-si face nevoie, lavetele absorbante pot fi de mare folos. Este important, insa, ca ele sa nu fie utilizate prea mult timp pentru a nu ingreuna procesul de antrenare a puiului sa solicite sa iasa afara atunci cand are nevoie.

7. Solutii pentru prevenirea puricilor si a capuselor

O alta cheltuiala considerabila, dar vitala, pentru proprietarii animalelor de companie o reprezinta tratamentele preventive pentru purici si capuse. Este recomandat sa discuti cu medicul veterinar pentru a obtine cele mai bune recomandari.

8. Biscuiti pentru caini - miciile tratatii

Pentru mici tratatii menite sa incurajeze cainele in procesul de dresaj, dar nu numai, se recomanda biscuitii pentru caini slabi in grasimi. Astfel nu risti sa adaugi calorii inutile la dieta catelusului tau.

9. Ham

In procesul de antrenare a catelusului, pentru a-l invata sa mearga langa tine, un ham poate fi de mare ajutor. Astfel protejati gatul cainelui si preveniti tragediile.

10. Zgarda sau les

Pentru inceput, se recomanda o lesa de nailon plat. Aceasta este lavabila, rezistenta si disponibila intr-o mare varietate de culori si modele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea