Animale de companie

#caini #ingrijire caini #westie #adoptie westie #ingrijire westie

12 lucruri necesare atunci cand aduci acasa un pui westie

Este intodeauna o bucurie de a primi un nou membru in familia ta. Deseori, se intampla sa nu realizezi cat de dificil poate fi acest proces. Asadar, este important sa planifici in avans, pentru a evita eventuale probleme si pentru a oferi cel mai sigur mediu posibil pentru catelusul si familia ta.

Potrivit comunicatedepresa.ro, pregatirile pot dura cateva ore pe zi si vor stabili tonul relatiei cu catelusul. Astfel, am facut o lista cu 12 dintre aceste aspecte, pe care trebuie sa o consulti inainte de a cauta oferte cu westie pret sau cu westie de vanzare.


Vei avea nevoie de:

1 O carte buna despre westie, care sa acopere aspecte despre sanatate, despre ingrijire si metode de dresaj. In aceasta privinta poti cere sfatul crescatorului, acesta poate recomanda o anumita carte sau autor.

2 In cazul in care catelulsul a inceput deja sa fie dresat, asigura-te ca acesta va continua dresajul cu aceleasi comenzi folosite anterior.

3 Un cos impletit sau de plastic, care sa aiba dimensiunea potrivita pentru culcusul westie terrierului tau.

4 Un asternut pentru cos, care nu poate fi usor de mestecat sau de distrus. Este important ca acest material sa fie lavabil.

5 O zgarda speciala pentru pui, care sa fie dintr-o tesatura moale sau un material tesut. Zgarda ar trebui sa aiba un dispozitiv de fixare cu o catarama si nu trebuie fixata prea stramt pe gatul catelusului. Ar trebui sa fie loc de doua degete intre gatul puiului si zgarda. De asemenea, este necesara o lesa pentru plimbare.

6 Nu uita de un medalion cu numele si adresa, care va fi agatat de zgarda. Un pui westie terrier achizitionat de la un crescator are un deja un microcip de identificare. Desi aceasta metoda este excelenta pentru a identifica cainele, este de asemenea important de a avea si acest medalion, usor de citit, in cazul in care catelul se rataceste. Nu uita sa treci numarul de telefon si numele complet.

7 Vei avea nevoie, de asemenea, de ustensile de ingrijire a blanii. Un caine cu parul scurt va necesita o perie simpla, un pieptene sau o carpa moale. Un caine cu par mai lung va avea nevoie de mai multa ingrijire si ar trebui sa cumperi o masina de tuns.

Este important sa discuti cu cei de la canisa de westie pentru a afla la ce varsta poti incepe sa-ti tunzi cainele. Celor mai multi caini nu le creste blana de adult decat dupa 10 luni si este important sa nu fie tunsi inainte. Asadar, afla cat mai multe despre specificul rasei westie terrier.

8 Pentru ca puiul westie terrier sa fie mereu ocupat si distrat, atunci cand nu te poti juca cu el, este important sa-i cumperi tot felul de jucarii. Acestea ar trebui sa fie din plastic dur si fara parti mici ce pot fi mestecate si inghitite de catre catelus. Daca el are jucarii destule sa se joace, vor fi mai putine ocaziile cand va mesteca obiecte de prin casa.

9 Va trebui sa te aprovizionezi cu mancare uscata de calitate. Intereseaza-te la canisa cu  ce tip de alimente a fost hranit puiul tau si continua regimul.

Meniul poate fi schimbat treptat cu un alt tip de hrana, prin combinarea alimentelor noi cu alimentele vechi, pana cand westie terrirul tau se obisuieste cu noul meniu. Daca procedezi astfel, vei putea preveni eventuale „socuri” in sistemul digestiv al catelului, care ar putea duce la diaree sau alte probleme de stomac.

10 Va trebui sa cumperi un castron de inox sau de plastic pentru apa si un altul pentru hrana. Asigura-te ca vei cumpara un castron care nu poate fi usor rasturnat.

11 Puii de westie terrier vor avea nevoie de apa proaspata de cel putin doua ori pe zi. Daca ai scari in casa, ar fi indicat sa feresti catelusul de ele, pentru a nu se accidenta.

12 De asemenea, poti achizitiona un spray „anti ros”. Acestea poate fi cumparat de la orice pet shop. Se poate fabrica un astfel de spray in casa, amestecand otet de mere si apa in cantitati egale. Insa, ai grija, acest spray poate decolora mobilierul. Este recomandat sa testezi produsele disponibile pe piata, inainte de pulverizare.

Sursa foto: fanpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea