Animale de companie

#alimentatie iepure #iepuri #curiozitati iepuri

12 lucruri interesante despre iepurasi

Iepurasul, simbolul Pastelui, pe care il asteptam cu nerabdare sa ne imparta cadouri in fiecare an, ascunde cateva secrete si lucruri interesante legate de stilul de viata, alimentatie si modul in care convietuiesc sau in captivitate. Invata sa cunosti mai bine iepurii, aceste animalute de care tot mai multi oameni s-au indragostit si le-au adoptat ca tovarasi de companie!
 

1. Iepurii chiar dorm cu ochii deschisi. Expresia "sa dormi iepureste" are un sambure de adevar in ea, chiar daca noi o asociem cu somnul superficial, in care toate simturile noastre sunt aproape treze. Iti dai seama ca iepurele doarme, desi are ochii deschisi, atunci cand nu-si mai misca nasul.

 

2. Sunt considerate animalele care se sperie cel mai usor. Chiar si cel mai mic zgomot le face sa tresara si sa scaneze rapid cu privirea tot ce se intampla in jur.

 

3. Dintii iepurilor cresc de-a lungul intregii vieti, de aceea, micutele animale sunt nevoite sa rontaie morcovi, legume si alte radacinoase, pentru a-i toci si a-i pastra la o dimensiune normala.

 

4. Iepurii transpira doar prin labute. Acolo sunt adunate glandele sudoripare ale acestor animalute.

 

5. Unghiul vizual al iepurelui are 360 de grade, ceea ce inseamna ca poate sa scaneze cu privirea tot ce e in jurul lui fara sa-si miste capul.

 

6. Iepurii au trei perechi de receptori olfactivi - una situata la nivelul barbiei, cealalta la nivelul anusului, iar ultima, in zona inghinala.

 

7. Perioada de sarcina a unei iepuroaice nu dureaza mai mult de 30 de zile.

 

8. Iepurii rontaie alimentele de 120 de ori pe minut si dispun de 17.000 de papile gustative in cavitatea bucala.

 

9. Iepurii sunt prietenosi, iubitori si simpatici, dar multe persoane care le adopta ca animale de companie nu inteleg ca nu le place sa fie luati in brate si smotociti asemenea pisicutelor sau cateilor.

 

10. In timp ce iepurii domesticiti au o speranta de viata de pana la 10-12 ani, iepurii salbatici nu traiesc mai mult de un an.

 

11. Iepurii trebuie tinuti in pereche sau grupuri. Daca ai de gand sa adopti un astfel de animal, gandeste-te sa-i iei si un tovaras de companie. In caz contrar, intra in depresie.

 

12. Iepurii se curata si se spala singuri, la fel ca pisicile.


Sursa foto: Fullhdoboi.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare