Animale de companie

#alimente toxice caini #alimente caini #ingrijire caini #caini

12 alimente toxice pentru caini

Cainii sunt atrasi de mancare si stau in preajma omului de oricate ori acesta isi doreste sa ia masa. Insa este bine ca stapanii sa fie atenti la alimentele care ii sunt date catelului pentru ca unele dintre ele sunt toxice. Iata 12 astfel de exemple:

1. Strugurii

Desi pentru oameni strugurii sunt o gustare delicioasa, pentru caini sunt o varianta de masa toxica. Ei ataca rinichii si trebuie ca stapanii sa fie atenti la orice semn neplacut de sanatate sau orice manifestare a cainelui in cazul in care acesta a mancat struguri. La fel este si in cazul stafidelor.

2. Ceapa

Fie ca este cruda sau gatita, ceapa face rau cainilor prin substantele care ataca celulele rosii. Aceasta produce simptome precum vomitatul, letargia, diareea sau lipsa aerului.

3. Cafea si ceai

Aceste substante contin cafeina si ele dau cainilor efecte precum hipertensiune, ritm anormal la batailor inimii, temperatura crescuta a corpului si atac cerebral.

4. Dulciuri precum bomboane

Cainii pot sa fie afectati de cantitatea crescuta de zahar si sa aiba pancreasul bolnav ulterior consumului.

5. Ciocolata

Desi sunt multi caini atrasi de ciocolata, este bine ca oamenii sa se fereasca de a le satisface aceasta placere pentru ca ea contine o substanta asemanatoare cu cafeina si afecteaza sanatatea cainelui.

6. Bucati de grasime si oase gatite

Bucatile de grasime pot sa dea catelului obezitate, mai ales daca nu face miscare atat cat ii este recomandat, iar oasele gatite, mai ales cele mici sunt un pericol pentru a se ineca. Daca i se da unui catel os, este bine ca el sa fie crud si nu gatit.

7. Piersici

Desi piersica este o sursa buna de vitamina A si de fibre, ea contine si Cyanide. Aceasta substanta impiedica celulele din sangele cainelui sa primeasca indeajuns de mult oxigen pe cat ar avea nevoie. Astfel ca stapanii de caini care au mancat piersici ar putea sa observe pupile dilatate, gingii rosii si dificultate in respiratie.

8. Peste crud

Daca un caine mananca des peste crud o sa inceapa sa aiba deficienta de vitamina B. Pe langa acest pericol, mai este si cel legat de bacteriile pe care le poate lua. Somonul de exemplu este pe lista purtatorilor de astfel de bacterii daunatoare.

9. Carne cruda

Desi acesta este un subiect ce promite controverse, totusi carnea cruda data cainilor poate sa ii imbolnaveasca de E Coli, de Salmonella. Daca totusi isi doreste cineva sa dea cainelui carne cruda, atunci cel mai indicat este ca aceasta sa fie tinuta la figider si in conditii foarte bune. De asemenea este important sa fie proaspata.

10. Sare

Sarea poate sa produca diaree, sete excesiva sau urinare excesiva, probleme cu rinichii.

11. Produse lactate

Ca si oamenii, cainii pot sa fie cu intoleranta la lactoza. Atunci cand sunt pui ei pot sa bea laptele mamei, dar mai tarziu nu reusesc sa produca destule enzime pentru procesare.

12. Bacon

Desi este uimitor, baconul este interzis din cauza cantitatii mari de sare, grasime, care le afecteaza pancreasul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea