Animale de companie

# caini vagabonzi #caini agresivi #caini de paza #veterinar

10 lucruri pe care nu le stiai despre muscaturile de caine

Anual, milioane de oameni din toata lumea cad victime muscaturilor de caini, iar multi dintre ei nici nu se prezinta la medic, astfel ca numarul real al pacientilor este cel putin de doua ori mai mare decat cifrele oficiale raportate de institutele de specialitate. Totusi, exista cateva statistici despre muscaturile de caini care te vor surprinde cu siguranta. Iata zece dintre ele!

Doar in Capitala, peste 1.100 de persoane au fost muscate de caini in primele patru luni ale lui 2013, releva datele oferite de Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor. Iar anul trecut, in Bucuresti, peste 16.000 de persoane s-au prezentat la medic, dintre care 3.000 au fost copii, potrivit unui raport al Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals". Comportamentul patrupezilor a fost suprins de-a lungul timpului de specialisti, care au adunat date surprinzatoare referitoare la agresivitatea de care dau dovada cainii uneori. 

Date statistice despre muscaturile de caine

1. Aproximativ 92% din numarul de atacuri soldate cu decesul victimelor implica caini masculi, dintre care 94% nu sunt sterilizati.

2. Un sfert dintre atacurile fatale au fost produse de caini legati in lanturi.

3. 71% dintre muscaturile de caini au loc la nivelul extremitatilor corpului.

4. Aproximativ doua treimi dintre atacuri s-au petrecut pe proprietatea victimei sau in apropierea ei. Surprinzator este si faptul ca majoritatea celor muscati cunosteau patrupedul.
 
5. 24% dintre cazurile fatale au avut in prim plan caini agresivi care nu se aflau pe proprietatea lor.
 
6. 58% dintre cazurile in care victima a decedat au implicat caini agresivi care se aflau pe proprietatea stapanilor lor.
 
7. Cel putin 25 de rase de caini au fost implicate in 238 cazuri de deces din cauza muscaturile de caine.
 
8. Anual, potrivit TSR Injury Law, in Statele Unite ale Americii, in jur de 4,7 milioane de persoane sunt muscate de caini.

9. Dintre acestea, un numar estimativ de 800.000 de persoane necesita ingrijiri medicale.

10. In fiecare an, companiile de asigurari din SUA platesc mai mult de 1 miliard de dolari despagubiri catre victimele muscaturilor de caini.

Cum recunosti un caine agresiv

Potrivit Victoriei Stilwell, antrenor de caini si gazda emisiunii "It's Me or the Dog" de pe Animal Planet, principalele semne care indica faptul ca ai de-a face cu un caine agresiv sunt latratul, pozitia plata a urechilor sau ridicarea lor brusca, maraitul si afisarea coltilor.

De multe ori, cainii ataca din cauza fricii, de aceea trebuie sa fii atent la semnele care ar putea sa iti indice acest lucru: privirea fixa, intoarcea capului in directia opusa cand te apropii de el sau cascatul.

Sursa foto: thompsons-scotland.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea