Animale de companie

#animale rare #rinocer #delfin #cameleon #salamandra #specii de animale #sobolanul rosu #salamandra luristan #araripe manakin #vaquita #saola #capra salbatica #fugaciul #cameleonul lui tarzan #broasca popandau cernita #maimuta tonkin #maimuta cu nasul carn

10 specii de animale de care nu ai auzit inca

Oamenii de stiinta continua sa descopere specii noi de animale si insecte in fiecare an, iar unele dintre cele mai spectaculoase sunt pe cale de disparitie. Descopera cateva animale deosebite, specii pe care probabil nu le-ai vazut vreodata.

De la reptile rare pana la mamifere pe cale de dispartie, iata cateva dintre minunile regnului animal, care sunt pe aproape de disparitie.


1. Sobolanul rosu de copac

Dupa ce a fost considerat disparut complet timp de peste un secol, sobolanul rosu de copac a fost intalnit din nou in Columbia, in 2011. Nu se stie cate exemplare mai exista in prezent.


2. Salamandra Luristan

Intalnita doar in muntii Zagros din Iran, salamandra Luristan a disparut complet in salbaticie, dar mai supravietuieste in captivitate.


3. Araripe Manakin

Pasarea intalnita doar in Brazilia este foarte aproape de disparitie. In prezent, exista mai putin de 800 de exemplare din aceasta specie de pasare rara.


4. Vaquita

Cel mai mic delfin din lume, vaquita continua sa supravietuiasca in numere mici in Golful California si Golful Mexic.


5. Saola

Descoperita abia in 1992, saola este poreclita "unicornul asiatic" datorita numarului extrem de redus de exemplare. Ultimul a fost capturat in 2010, in Laos, si a murit inainte sa poate fi eliberat din nou in salbaticie.


6. Fugaciul cu cioc lingura

Intalnita doar in zona nord-estica a Rusiei, aceasta specie de pasare are in prezent mai putin de 1000 de exemplare in salbaticie.


7. Cameleonul lui Tarzan

Descoperit in 2009, acest cameleon superb nu a fost botezat dupa "Omul maimuta". Poarta numele padurii in care traieste, padurea Tarzan din Madagascar.


8. Rinocerul de Sumatra

Cea mai mica specie de rinocer din lume este una dintre varietarile cu un corn. Cele 250 de exemplare adulte supravietuiesc in Malaezia si Indonezia.


9. Broasca popandau cernita

Considerata pe cale de disparitie, aceasta specie de broasca numara mai putin de 100 de indivizi care supravietuiesc in prezent in doua iazuri din Mississipii.


10. Maimuta Tonkin cu nasul carn

Nativa zonei de nord-est a Vietnamului, maimuta Tonkin cu nasul carn mai supravietuieste in salbaticie doar in numere foarte mici. Oamenii de stiinta cred ca braconajul le-a redus populatia la mai putin de 200 de exemplare.



Sursa foto: buzzfeed.com, usatoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare