Animale de companie

#produse toxice # produse periculoase #pisici #caini #animale #animale de companie

10 produse extrem de toxice pentru caini si pisici

Daca animalul tau de companie a consumat ceva cu potential toxic, apeleaza imediat la medicul veterinar. Desigur, cel mai bine ar fi sa previi aceste incidente si sa iei masuri de precautie suplimentare. In continuare vom trece prezenta 10 dintre cele mai comune lucruri toxice care pot afecta pisica sau cainele.

Medicamentele

Medicamentele, cum ar fi ibuporfenul si suplimentele pe baza de plane reprezinta 19.6% din cauzele intoxicatiilor animalelor de companie. Inainte de a administra un medicament animalului tau de companie, consulta medicul veterinar. Totodata, pastreaza medicamentele in sticle bine inchise si depoziteaza-le intr-un loc sigur.

Medicamentele cu prescriptie medicala, inclusiv tratamente pentru ADHD, depresie si boli de inima, reprezinta 17.5% din cauzele intoxicatiilor cainilor si pisicilor de companie. Majoritatea situatiilor au fost pure accidente - inca un motiv pentru a nu tine medicamentele la indemana copiilor sau a animalelor de companie.

Mancare destinata oamenilor

Daca obisnuiesti sa oferi din mancarea ta animalului de companie, este mai bine sa te gandesti de doua ori inainte, pentru ca unele din alimente pot fi toxice pentru el. Astfel, strugurii, stafidele, ceapa si usturoiul nu se recomanda.

Daca ai caine, indulcitorul xilitol care se gaseste in bomboane, guma, produse coapte si chiar in pasta de dinti, ii poate crea probleme mari. Probabil este cel mai periculos, deoarece ii scade glicemia si poate provoca insuficienta hepatica.

Totodata, mare atentie cu alcoolul care este toxic pentru animale.

Ciocolata

Ciocolata, mai ales daca este combinata cu alte alimente, este in topul listei cu alimente toxice pentru animalele de companie. Toxicitatea depinde de marimea animalului si de concentratia de cacao din ciocolata. Un caine de 20 de kg daca ar consuma 450 gr de ciocolata cu lapte, sau 255 gr de ciocolata neagra sau doar 50 gr de ciocolata de menaj ar intra in convulsii.

Produse veterinare

In timp ce medicamentele prescrise de medicul veterinar sunt sigure pentru a fi utilizate conform indicatiilor, asigurati-va ca monitorizati cu atentie doza si nu le lasati in locuri accesibile animalului de companie. El sunt masticabile si placute la gust, ceea ce le face foarte atractive si, daca ar fi descoperite, animalul se va bucura sa le manance pe toate, in special cainii, care sunt mari amatori de ros diverse lucruri.

Produse de uz casnic

Produsele de uz casnic, cum ar fi lipiciul, vopseaua, detergentii sau produsele de curatare, pot provoca neplaceri atat copiilor, cat si animalelor de companie. Acestea reprezinta cca 7.3% din cauzele intoxicarii cainilor si pisicilor.

Produsele toxice pentru soareci

Momeala pentru sobolani si soareci este conceputa pentru a atrage rozatoarele si poate fi foaret atractiva si pentru animalul tau de companie.

Insecticidele

Aveti grija cu capcanele de furnici, spray-ul pentru gandaci si alte insecticide. Acestea reprezinta 6.2% din cauzele intoxicarii si decesului animalelor de companie.

Plantele

Unele flori si plante decorative sunt toxice pentru pisici si caini. Astfel, palma de sago, crinii si alte flori pot provoca insuficienta renala daca sunt ingerate de animalul de companie.

Produsele de gradinarit

Ingrasamintele distrug buruienile, dar, de asemenea, pot creea daune majore si animalului de companie, daca le-a dat de gust si ajunge sa le manance. De aceea se recomanda sa fii atent la gradinarit, dar si dupa ce ai aplicat ingrasamantul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului