Animale de companie

#animalute #soareci #rozatoare #animalute de companie

10 lucruri pe care NU vrei sa le stii despre rozatoare

O echipa de profesori de la un colegiu din Statele Unite a facut un experiment interesant. Acestia au testat o serie de studenti si cateva rozatoare pentru a vedea cine are abilitati mai bune de orientare intr-un labirint. Rezultatul? Sobolanii au invatat de 3 ori mai repede decat studentii drumul prin labirint. Iata si alte lucruri pe care nu le stiai despre rozatoare:


1 Un soarece produce intre 40 si 100 de excremente in fiecare zi.


2 Bolile raspandite de rozatoare au ucis mai bine de 10 milioane de oameni in ultimii 100 de ani.

3 Soarecii care au mancat din creierul unui alt soarece care a fost dresat sa faca ceva vor face lucrul respectiv de 2 ori mai repede decat primul soarece.

4 In zadar te urci pe un scaun sau pe pat daca vezi un sobolan . Acestia sunt foarte buni cataratori si pot chiar sa sara de la inaltimi de 10-20 de ori mai mari decat corpul lor.

5
Soarecii nu pot vomita.

6
Incisivii unei rozatoare nu se opresc niciodata din crescut, la unele specii nici macar dupa moarte. Sobolanii pot sa roada chiar si beton.

7 Frica de sobolani este una dintre cele mai comune printre americani, dupa frica de a vorbi in public si cea de a merge la dentist.

8 Rozatoarele simt feromonii celorlalte rozatoare, ceea ce-i poate impiedica sa se imperecheze cu rudele foarte apropiate.

9 Rozatoarele au cartilaje moi astfel ca isi pot aplatiza corpul si se pot strecura usor prin gauri mai mici decat ei.

10
Sobolanii isi folosesc coada pentru a-si controla temperatura corpului intrucat nu pot transpira niciodata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului