Animale de companie

#chihuahua #caine #caini #animale de companie

10 lucruri pe care nu le stiai despre Chihuahua

Stiai ca Chihuahua erau crescuti de civilizatia tolteca din Mexic inca din secolul al IX-lea? Descoperirile arheologice au atestat faptul ca Chihuahua sunt urmasii rasei Techichi, animale despre care se spune ca obisnuiau sa vaneze in haita. Si, mai mult de atat, atat toltecii cat si aztecii credeau ca Techichi aveau puteri mistice. Iata si alte lucruri interesante despre Chihuahua:


1 Sunt cea mai veche rasa de caini de pe continental American. In Europa, cainii Chihuahua au fost adusi abia in secolul al XIX-lea.


2 Fiind un caine foarte mic este recomandat sa-l supraveghezi chiar si atunci cand este in curte intrucat este expus la multe pericole si poate fi atacat de alte animalute , inclusiv de pisici. Si, mai mult de atat, exista riscul sa fie atacat chiar si de pasarile de prada.


3 De asemenea, din cauza taliei foarte mici, un Chihuahua poate chiar sa moara daca este calcat din greseala sau strans prea tare in brate.


4 Cainii Chihuahua au nasul foarte scurt iar din acest motiv stranuta foarte des si sforaie atunci cand dorm.


5 Chihuahua se crede mai puternic si mai mare decat este in realitate, motiv pentru care nu va da inapoi sa atace un caine de rasa mare. De aceea, este bine sa fie supravegheat in permanenta de stapan atunci cand este scos la plimbare in parc.


6 In comparatie cu dimensiunea corpului, cainii Chihuahua au cel mai mare creier dintre toate rasele de caini.


7 Chiar daca au adesea probleme cu oasele, ochii, dantura sau unele cardiovasculare, speranta de viata a unui caine Chihuahua este foarte mare, de peste 15 ani.


8 Un Chihuahua arde mai repede caloriile decat un caine de talie mai mare si are un sistem digestiv mic astfel ca este predispus la hipoglicemie . De aceea, el trebuie sa manance putin si des si sa se odihneasca mult.


9 Aceasta rasa este predispusa la diabet pentru ca toata lumea este tentata sa ofere cainilor Chihuahua dulciuri si gustari deoarece sunt foarte simpatici.


10 Un Chihuahua nu tremura numai atunci cand ii este frig ci si cand este bucuros, incordat, nemultumit sau speriat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului