Animale de companie

#chinchilla #animale de companie #rozatoare

10 lucruri interesante despre chinchilla

Chinchilla este un animalut adorabil, extrem de sociabil si afectuos. Din cauza blanitei foarte dese si moi, aceste animalute erau vanate excesiv astfel ca au fost pe cale de disparitie la inceputul secolului XX. Insa un inginer de origine americana a reusit sa salveze specia infiintand prima crescatorie de chincille din lume. Iata alte cateva lucruri interesante despre aceste animalute:


1 Blanita chincillei este cea mai moale blanita de animalut din lume datorita densitatii ridicate, de 30 de ori mai placuta la atingere decat parul uman. In timp ce oamenii au un fir de par la fiecare folicul, chincilele dezvolta peste 50 de fire.


2 In mediul natural, chincillele “se spala” regulat in cenusa vulcanica pentru a indeparta umezeala si grasimea din blanita lor extrem de subtire.


3 Un exemplar traieste peste 10 ani iar unele chinchille pot atinge si varsta de 20 ani.


4 Chinchillele isi mananca uneori propriile fecale. Ele ingereaza fecale mai moi, obicei mostenit din mediu lor natural ce ajuta la buna functionare a sistemului digestiv.


5 Spre deosebire de alte rozatoare , sistemul digestiv al chinchillei este foarte sensibil astfel ca nu tolereaza deloc lactatele.


6 Fanul este important in dieta chinchillei, deoarece ii asigura o buna functionare a sistemului digestiv si ajuta la mentinera dintilor.


7 Chinchillele au tendinta de a nu accepta alte rozatoare decat in cazul in care socializarea se realizeaza in primele luni de viata.


8 De asemenea, aceste specii au tendinta de a respinge masculii in afara perioadelor de imperechere . Ii accepta numai daca au fost crescuti impreuna de timpuriu.


9 Chinchilla trebuie sa-si toceasca dintii intrucat acestia prezinta o crestere continua de circa 4-6 cm pe an. Daca acest lucru nu se produce fiziologic, scurtarea incisivilor va trebui efectuata de catre un medic veterinar .


10 Fiind animale cu activitate nocturna, trebuie lasate sa se odihneasca pe timpul zilei, avand nevoie de circa 18 ore de repaus pe zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului