Animale de companie

#tantar #scorpion #urs #sarpe #rechin #animale periculoase #meduza

10 animale de care trebuie sa te feresti

Animalele periculoase, care pot lua o viata de om numai intr-o clipa, nu sunt neaparat cele mai mari sau cele mai feroce. Uimit, dar tantarul pare a fi cel mai mare criminal in viata, insa nici celelalte animale nu au mila cand vine vorba de a-si apara teritoriul sau a-si procura hrana.



1. Tantarul

Omoara intre 2 si 3 milioane de oameni pe an, insa cei cu adevarat periculosi se gasesc doar in Africa, Asia si America de Nord. Este renumit pentru ca imprastie malaria si febra galbena, dar si multe alte boli.


2. Sarpele veninos

Este resposabil de decesul circa 125000 de oameni pe an, ceea ce il transforma intr-un criminal prolific. Exista peste 2000 de specii de serpi, dintre care 450 sunt veninosi si numai 250 sunt capabili sa omoare un om.


3. Scorpionul

Este responsabil de luarea vietii a pana la 200 de oameni pe an si se gaseste mai ales in Africa si Asia centrala. Scorpionul isi paralizeaza prada si apoi ii injecteaza venin prin acul de la capatul cozii si este activ mai ales noaptea.


4. Felinele mari

Omoara cam 800 de oameni pe an si sunt raspandite mai ales in Africa, India si America de nord. Tigrii ataca mai ales din spate si musca jugulara.


5. Crocodilul

Victimele mortale ale crocodililor numara intre 800 si 1000 de oameni pe an, mai ales Africa si Australia. Au o viteza uluitoare, isi trag victima in apa si se invart cu ea pana o dezorienteaza.


6. Elefantul

Elefantii omoara intre 600 si 800 de oameni pe an si traiesc in Africa si Asia. Au peste 6 tone, asa ca lupta cu omul va fi mereu inegala.


7. Hipopotamul

Anual, se inregistreaza cam 100 - 150 de oameni care mor din cauza hipopotamilor, majoritatea gasindu-si sfarsitul in momentul in care au intrat in habitatul acestora.


8. Meduza

Meduzele omoara cam 100 de oameni pe an si sunt gasite in Australia de Nord, Papua Noua Guinee , Malaezia, Indonezia, Filipine, Tailanda si Vietnam. Acestea isi inconjoara victima cu tentaculele sale si apoi ii injecteaza veninul mortal.


9. Rechinul

Omoara cam 100 de oameni pe an si se intalnesc mai des in Florida, Australia, Hawaii si Africa de Sud. Acestia sunt iritati mai ales de culorile stridente si orice urma de sange din apa.


10. Ursul Grizzly

S-au inregistrat sub o suta de cazuri de oameni omorati de marele Grizzly intr-un an, majoritatea cazurilor semnalandu-se in America de Nord, Canada, Polul Nord si Rusia, dar si in alte zone izolate ale lumii. Grizzly ataca cel mai des pentru a-si procura hrana, iar turistii sunt victime sigure .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului