Amenajarea gradinii

#eliminare daunatori gradina #sfaturi gradinarit #daunatori #gradina #zahar

Zaharul, aliatul de nadejde pentru orice gradinar

Zaharul, alimentul care nu lipseste din nicio locuinta, are mai multe intrebuintari decat te-ai fi asteptat. Acest aliment banal poate fi folosit cu succes in procesul de gradinarit. Tine la distanta insectele nedorite si prelungeste durata de viata a florilor. Iata patru moduri in care il poti folosi.

Alunga furnicile

Tot cu ajutorul zaharului poti scapa de furnicile din gradina. Pare greu de crezut? Trebuie doar sa amesteci o lingura praf de copt cu o lingura de zahar pudra. Adauga amestecul in locul in care furnicile si-au format musuroiul. Combinatia este devastatoare pentru micii invadatori.

Prelungeste durata de viata a florilor

Ai o gradina plina de flori si ai decis sa aduci cateva si in interiorul casei? Pentru a le tine in viata mai mult timp este suficient sa adaugi in vaza doua cuburi de zahar si doua lingurite de otet. Zaharul le ofera plantelor substantele nutritive esentiale pentru a supravietui o perioada indelungata iar otetul va tine la distanta insectele nedorite si va omori bacteriile.

Tine albinele la distanta

Obisnuiesti sa iei masa in gradina sau pe terasa de langa casa? Atunci, cu siguranta stii cat de sacaitoare sunt albinele. Le poti tine la distanta cu ajutorul zaharului. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli trei sferturi dintr-un pahar de plastic si sa adaugi doua cuburi de zahar. Amesteca bine pana se dizolva si acopera paharul cu folie de aluminiu. Cu ajutorul unui pai fa o gaura in mijlocul paharului. Pozitioneaza cateva pahare la distanta fata de locul in care iei masa. Albinele vor fi atrase de mirosul dulce al zaharului si nu te vor mai deranja. In plus, acestea vor putea intra in pahar insa nu vor mai avea cum sa iasa.

Curata mainile dupa o zi lunga de lucru in gradina

Dupa o zi intreaga de munca in gradina mainile tale sunt extrem de murdare, iar petele se incapataneaza sa iasa? Amesteca o lingura de zahar cu o lingurita de detergent lichid si maseaza-ti bine mainile. Zaharul ajuta la exfolierea pielii si la indepartarea celor mai dificile pete de murdarie.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului