Amenajarea gradinii

#gradina #weekend #picnic

Weekenduri cu prietenii in vremuri speciale, la voi acasa

Dupa doua luni de stat in casa si o vreme nu neaparat prietenoasa, nici nu e de mirare ca vreti, ca o familie iubitoare de natura, sa profitati de inceputul de iunie, mai ales ca peste zi, dupa nopti ploioase, vremea frumoasa pare sa-si intre in drepturi. Daca deja ati inceput sa le propuneti prietenilor sa se reuneasca la voi acasa, macar in weekend, atunci cu siguranta sunteti pusi pe recuperat momente frumoase si de reinnoit legaturi si retrait magia zilelor de 1 mai ratate si nu numai.

 

Chiar daca in Romania lucrurile sunt departe de a se reintoarce la normal, dar vreti sa va reconectati pe cat posibil la un firesc de care v-a fost foarte dor, iata cateva recomandari pentru a petrece la voi acasa momente frumoase impreuna cu prietenii, desigur nu intr-un numar foarte mare, si fiind precauti in privinta sanatatii.

Picnicuri si mese in gradina

Ar fi pacat ca prietenii vostri sa vina in weekend si sa ii invitati in sufragerie, si nu in curtea casei, acolo unde ciresele si visinele sunt deja coapte, iar florile, ademenitor de frumoase. Daca nu sunteti dispusi sa faceti compromisuri si sa organizati un picnic doar cu sandvisuri si limonada, atunci v-ati putea gandi serios sa va uitati peste modele de gratare de gradina si sa alegeti unul care sa se integreze in decor si sa aiba capacitatea dorita.

Astfel, v-ar fi mult mai usor sa pregatiti ceva foarte repede, fara sa pierdeti mult timp in bucatarie. Pe langa mici, pulpe de pui, carnati, sunca, mai puteti sa cumparati pentru festinul culinar si legume pe care sa le preparati pe gratar, dar si sosuri: mustar, ketchup, usturoi. Nu uitati de salata, pentru ca e usor de pregatit si merge de minune cu carnea.

Racoritoare pe terasa

Daca aveti o pergola sau o terasa, puteti organiza o seara cu racoritoare, cu sucuri, limonade, ceaiuri reci cu gheata, cocktailuri de teren, poate aperol. De fapt, o astfel de experienta va fi doar un pretext pentru a va reuni, pentru  a depana povesti din izolare, pentru a va bucura ca sunteti din nou impreuna. Apoi, cateva jocuri de carti, Catan sau Remi va vor da posibilitatea sa interactionati si sa spargeti rutina. Cum ar fi ca o astfel de seara sa se termine cu salsa, bacchata sau poate chiar un dans traditional romanesc?

Baloane si confetti pentru copii

Daca deja sunteti parinti, iar prietenii vostri au la randul lor copii, puteti organiza o reuniune in care atentia sa fie indreptata asupra celor mici. Astfel, copilasii se vor bucura sa alerge prin curte, sa sara pe trambulina, sa se dea in leagan si sa se joace in voie. Incercati sa transformati imprejurimile casei intr-un adevarat decor pentru petreceri pentru copii, cu baloane, confetti, coifuri si vuvuzele colorate. Aceste „accesorii” costa foarte putin si sunt deliciul celor mici. Nu uitati de inghetata, popcorn, pufarine sau pufuleti, de care copiii sunt efectiv fascinati.

Desi revenirea la starea de normalitate nu este deloc una simpla, puteti sa spargeti gheata si sa organizati momente frumoase la voi acasa pentru oamenii dragi voua.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului