Amenajarea gradinii

#sculptare dovleac #halloween #trucuri #dovleac halloween

Vrei sa te bucuri de dovleacul de Halloween minim doua saptamani? 3 trucuri de care sa tii cont

Dovleacul pe care il sculptezi de Halloween, se strica in doar cateva zile? Daca vrei sa te bucuri mai mult timp de frumusetea acestuia poti apela la aceste trei trucuri simple si eficiente.

Alege dovleacul perfect

Cand cumperi dovleacul asigura-te ca este proaspat si ca arata sanatos. Renunta la idea de a cumpara un dovleac ce este crapat sau are urme de lovituri, indiferent cat de bine arata. Acestia, se vor strica mai repede decat iti poti imagina.

Pregateste dovleacul pentru sculptat

Spala dovleacul cu apa curata pentru a indeparta murdaria si pesticidele de pe coaja acestuia. Sterge-l apoi cu prosoape de bucatarie de unica folosinta. Taie apoi capacul pentru a indeparta semintele. Tamponeaza apoi interiorul dovleacului cu ajutorul unor prosoape de bucatarie de unica folosinta. Tine minte: cu cat interiorul este mai uscat, cu atat dovleacul va tine mai mult.

Inainte de a sculpta dovleacul, unge-l atat in interior cat si in exterior cu ulei esential de menta. Acesta va tine sporii de mucegai la distanta.

Scufunda ustensilele de sculptat in clor

Ustensilele pentru sculptarea dovleacului trebuie sa fie tinute in clor pana in momentul utilizarii. De asemenea, in timpul sculptarii, acestea trebuie clatite in permanenta in clor. Clorul va tine microbii la distanta, iar dovleacul nu se va descompune rapid. Te vei bucura astfel de un dovleac frumos si proaspat pentru cel putin doua saptamani.

Sursa foto: wonderopolis.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului