Amenajarea gradinii

#design gradina #amenajare gradina #gradina

Vrei o gradina de vis pentru aceasta vara? Iata ce elemente de decor sa alegi!

Daca locuiesti la curte esti o persoana fericita: in fiecare dimineata iti poti savura cafeaua in tihna, bucurandu-te de iarba verde si aerul curat, iar seara poti privi in liniste apusul. Vara este perioada in care ne petrecem cel mai mult timp afara, iar daca gradina este locul tau preferat de relaxare, atunci trebuie sa ii conferi atentia cuvenita.

Pe langa iarba ingrijita, pomii care iti ofera umbra si trandafirii care miros sublim, poti adauga si alte decoratiuni gradina, care sa completeze feeric peisajul. Spre exemplu, in zona aleilor, poti opta pentru a delimita portiunea cimentata de iarba verde si flori printr-un gard din plastic. Acesta ii va proteja atat pe copii, cat si diversele animalute sa patrunda in spatiul verde, mai ales ca ai atatea alternative de culori si inaltimi pentru aceste garduri ieftine.

Ce elemente de decor poti alege pentru gradina ta?

Daca ai un foisor si vrei sa ii oferi un aer cochet, o alta optiune este reprezentata de numeroasele modele de garduri ornamentale de gradina, realizate din plastic, mult mai ieftine decat cele din lemn. In plus, sunt disponibile intr-o gama larga de culori: alb, negru, wenge, teracota sau verde, iar fixarea acestora este extrem de usoara.

Un alt tip de gard decorativ pentru gradina este reprezentat de cel pliabil, pe care il poti folosi fie pentru a proteja si delimita copacii, fie pentru a proteja straturile de flori impotriva animalelor sau a rozatoarelor.

O gradina nu este completa fara flori parfumate. Vara, petuniile colorate sau trandafirasii parfumati confera o boare absolut incantatoare dimineata. Astfel, pentru a-ti colora gradina cu aceste flori minunate, poti opta pentru ghivece de flori pe suporturi suspendate, de perete sau sub forma de fantana, in care sa adaugi cateva decoratiuni metalice cu pasari, pentru a completa artistic imaginea.

Mai mult, le poti pune si mai mult in valoare pe timp de noapte cu o palisada din plastic gradina fosforescenta, cu un sistem de prindere flexibil care, odata cu lasarea serii, vor transforma coltul cu flori din gradina ta in mod magic.

Pentru plante agatatoare si trandafiri, o buna alternativa de a le pune in valoare in gradina ta este cu ajutorul unor arcade de gradina. Realizate dintr-un metal robust, cu o baza solida pentru mai multa stabilitate, diversele arcade pentru trandafiri, spre exemplu, servesc drept suport pentru cresterea acestora, dar si pentru a pune in valoare intrarile, exact cum se intampla la cele de la marile castele si palate ale lumii.

Pentru un plus de umbra in gradina ta, poti opta, de asemenea, pentru arcade plante agatatoare, asa cum este iedera. Realizate din metal, vopsit in camp electrostatic, acestea isi vor pastra culoarea si stralucirea vreme indelungata, indiferent de intemperii. In plus, sunt foarte usor de montat, cu ajutorul suruburilor, iar capetele se infig in pamant, pentru un plus de siguranta.

Gradina trebuie sa fie locul tau de relaxare dupa o zi stresanta si de petrecere a timpului liber alaturi de familie si prieteni. De aceea, pentru a te incarca cu energie pozitiva, micile detalii fac diferenta. Pune-ti in valoare ideile creative cu decoratiunile si accesoriile pentru gradina si creeaza-ti un spatiu feeric, desprins din basme.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare