Amenajarea gradinii

#figurine ceramica #gradina cocheta #amenajare gradina

Vrei o gradina cocheta in acest an? Iata cateva idei de a decora gradina pentru 2021

Amenajarea gradinii poate fi o sarcina provocatoare. Iti doresti ca oaza ta de verdeata sa fie vibranta, sa aduca parfum de relaxare si sa incante privirile.

Nu trebuie sa uiti ca gradina este parte a unui ansamblu complex, deci trebuie sa completeze in mod natural celelalte elemente. Trebuie sa existe echilibru perfect intre spatiul verde, decoratiuni pentru gradina si lumina. Specialistii Artool.ro vin cu cateva ideii care sa te ajute sa creezi zona de confort atat de apreciata.

Acorda atentie plantelor si arbustilor decorativi 

Plantele dau viata gradinii, sunt elementele care confera culoare, parfum si savoare oazei tale de relaxare. Daca vrei o gradina versatila care sa nu iti dea batai de cap de la un an la altul orienteaza-te catre arbustii decorativi. Acestia sunt rezistenti la variatii climatice exterioare, nu necesita ingrijire speciala, fata de curatarea sezoniera si impresioneaza prin estetica deosebita. Arbustul de glicina, chiparosul japonez, catina, merisorul si arbustii Euonymus alatus sunt cateva optiuni carora merita sa le acorzi un plus de atentie. Daca vrei sa te bucuri de flori si parfum selecteaza trandafiri. Fie ca alegi trandafiri cataratori sau butasii traditionali, ai certitudinea ca vei crea o gradina cu aspect impozant. 

Alege flori sezoniere si planteaza-le grupat, astfel vei beneficia de culori vibrante proaspete din martie pana tarziu in noiembrie. Poti alege panselute, ghiocei, zambile, narcise si lalele pentru prima parte a primaverii. Sunt flori perene care cresc pe rand si care dau parfum si culoare. Pentru vara te poti orienta catre crini si margarete. Daca vrei sa te bucuri de multa culoare si parfum rafinat selecteaza petunii, muscate, craite si crizanteme. Te vei bucura de farmecul lor pana tarziu cand gradina intra in repaus.

Da viata gradinii cu figurine ceramice

Daca ai selectat arbustii si florile preferate, poti anima gradina cu ajutorul decoratiunilor ceramice. Ai o varietate mare de figurine din care poti sa le selectezi pe cele potrivite cu tematica gradinii. Figurinele ceramice arici, broasca testoasa, iepurasi, caprioara cu pui pot da un aer salbatic gradinii. Poti selecta figurine ceramice simple cu personaje preferate. Piticii, gastele salbatice si figurinele lebede te pot ajuta sa crezi in jurul acestora povestile copilariei. 

Vrei sa valorifici fiecare parte a gradinii? Este perfect! In acest an sunt recomandate figurinele cu ghivece integrate. Astfel panselutele plantate in roaba unui pitic dezvalui o imagine de basm. Melcii, din cochilia carora rasar flori parfumate si sabotii ‘’uitati’’ din care ies florile delicate ale clopoteilor azurii pot aduce pata de culoare care anima gradina.

Foloseste-te de lumini pentru a pune in valoare plantele pe timpul noptii

Foloseste-te de lampi solare si figurine cu lampi solare integrate pentru a crea aerul misterios pe timpul noptii. Pe masura ce zilele devin tot mai lungi, vei petrece mai mult timp la racoarea gradinii. Cu siguranta ochii iti vor fii incantati de luminile delicate ce se elibereaza din carapacea unei figurine testoase sau cochilia unui melc. 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului